Τι να πάρεις μαζί σου ανάλογα το είδος των διακοπών σου;

  • Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 21:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Οι διακοπές πλησιάζουν επικίνδυνα και εσύ δεν μπορείς να συγκρατήσεις τον ενθουσιασμό σου. Μετράς τις ημέρες μέχρι τη μεγάλη στιγμή της αναχώρησης και του ταξιδιού που θα σε οδηγήσει στον επόμενο προορισμό σου και διψάς για Καλοκαίρι! Ονειρεύεσαι τις στιγμές ξεγνοιασιάς, τις εξερευνήσεις στη Φύση και τις νέες συναρπαστικές εμπειρίες που θα ζήσεις φέτος. Μήπως ξεχνάς κάτι; Κάναμε μία μικρή έρευνα και συγκεντρώσαμε τα πιο χρήσιμα είδη ταξιδιού για να κάνεις το ταξίδι και τη διαμονή λίγο πιο άνετα!

 

Για εκείνες που επιλέγουν εναλλακτικές διακοπές στο βουνό!
Αν ανήκεις στην κατηγορία των κοριτσιών που αγαπούν την περιπέτεια και τις εξερευνήσεις, τότε ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι, προκειμένου να οργανώσεις την τέλεια απόδραση, χρειάζεται λίγη περισσότερη οργάνωση!
Το backpack θα είναι ο βασικός σου σύντροφος σε κάθε σου περιήγηση στη Φύση, για αυτό φρόντισε να είναι απολύτως άνετο και ευρύχωρο. Θέλεις να παραμένεις πάντα κομψή, όμως καλό θα ήταν να διαλέξεις ένα σακίδιο που θα είναι ταυτόχρονα και πρακτικό και θα σου επιτρέπει να κινείσαι ελεύθερα. Με αυτό μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου τα απαραίτητα, ενώ κάνεις πεζοπορία σε όμορφα μονοπάτια. Και επειδή η μαγευτική διαδρομή μπορεί να σε παρασύρει, μην παραμελείς ζητήματα ασφαλείας. Συμβουλέψου το GPS του κινητού σου για να μπορείς να βρίσκεις ανά πάσα στιγμή τον δρόμο σου και φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα powerbank, σε περίπτωση που χρειαστεί να το επαναφορτίσεις!
Όταν τελικά γυρίσεις εξουθενωμένη στη σκηνή σου, φρόντισε να ξεκουραστείς επαρκώς για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να συνεχίσεις τις εξερευνήσεις την επόμενη ημέρα. Αν κάνεις κάμπινγκ και μένεις σε σκηνή, τότε σίγουρα θα πρέπει να έχεις μαζί σου μία μάσκα ύπνου, προκειμένου να κερδίσεις μερικές ώρες ύπνου ακόμα. Γιατί ωραία η περιπέτεια, αλλά ακόμη καλύτερη η ξεκούραση!

 

Για όσες αγαπούν τα γραφικά ελληνικά νησιά!
Κάθε νησάκι του Αιγαίου κρύβει μοναδικά «μυστικά» και εγγυάται τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές με φόντο το γαλάζιο. Γραφικές χώρες, ειδυλλιακές παραλίες και αυθεντικά χωριά συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για να τραβήξεις τις πιο όμορφες φωτογραφίες με την παρέα σου και να κρατήσεις για πάντα ζωντανές τις αναμνήσεις!
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, αφού ετοιμάσεις το σακ βουγιάζ σου, εστίασε στην τσάντα της παραλίας, καθώς είναι πολύ πιθανόν να περνάς στην ακτή τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου. Το αντηλιακό είναι το «must», προκειμένου να παραμείνεις προστατευμένη και να μπορείς να χαρείς τον ήλιο και την θάλασσα χωρίς προβλήματα. Μην ξεχάσεις την πετσέτα θαλάσσης αλλά και ένα φουσκωτόστρώμα για να ζήσεις fun εμπειρίες στο νερό!
Τέλος, ένα καλό βιβλίο, επιβάλλεται!

 

Για τις ταξιδιάρες ψυχές που επιλέγουν πιο μακρινούς προορισμούς
Φέτος, αποφάσισες να φτάσεις λίγο πιο μακριά, να ταξιδέψεις στην Ευρώπη, την Αμερική ή ακόμα και την Ασία! Ακόμα και αν θέλεις να ταξιδέψεις μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, φρόντισε να απολαύσεις το ταξίδι στα σύννεφα. Για να φτάσεις ξεκούραστη στον προορισμό σου, κάνε λίγο πιο άνετη την παραμονή σου στο αεροπλάνο.
Αν ταξιδεύεις με κάποια low cost εταιρεία, φρόντισε να πάρεις μαζί σου την κατάλληλη χειραποσκευή, για να μην έχεις extra χρεώσεις. Πριν φύγεις λοιπόν έλεγξε τις διαστάσεις και τα κιλά που πρέπει να έχει η βαλίτσα σου. Τώρα μπορείς να το κάνεις και από το σπίτι, χρησιμοποιώντας μία ψηφιακή ζυγαριά αποσκευών που θα κάνει τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη. Επιπλέον, για να εξοικονομήσεις χρόνο και να μην ψάχνεις τη βαλίτσα σου χρησιμοποίησε μία ετικέτα αποσκευών, που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την ταλαιπωρία.
Φυσικά, το μαξιλαράκι ταξιδιού είναι το πιο χρήσιμο αντικείμενο που πρέπει να έχεις μαζί σου, για να μπορείς να κοιμηθείς ή να διαβάσεις τα βιβλία σου με άνεση όσο βρίσκεσαι στους αιθέρες. Αν τώρα, θέλεις να αποφύγεις το small talk με τον διπλανό σου ή να βάλεις στο «mute» το μωράκι που κλαίει, ένα ζευγάρι ακουστικάμπορεί να κάνει θαύματα. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική ή ένα podcast και διάλεξε το πιο όμορφο soundtrack για το ταξίδι σου.

Για να μην ξεχάσεις το διαβατήριό σου, τοποθέτησέ το σε μία θήκη μαζί με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα που χρειάζεσαι και είσαι έτοιμη για αναχώρηση!

 

Πηγή: queen