Κοτόπουλο στήθος, λεμονάτο

Η συνταγή θέλει βούτυρο, χυμό λεμονιού, σκόρδο και τσίλι. Μη φοβάστε τα υλικά, δοκιμάστε.

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός 1 λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στα δύο, κατά μήκος, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Σε βαθύ μπολ τοποθετήστε το κοτόπουλο, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο -Αφήστε μισή ώρα
Στραγγίστε, κρατήστε τα υγρά, σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο από τις δύο μεριές, για 5 λεπτά
Βάλτε το κοτόπουλο στην άκρη
Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέστε το μείγμα χυμού-μπούκοβο -Αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
Ρίξτε το βούτυρο και ροδίστε ακόμη 3 λεπτά -Αν θέλετε πιο παχιά γεύση, ρίξτε εδώ ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ταψάκι βάλτε το κοτόπουλο και ρίξτε την σάλτσα από πάνω -Ψήστε για 8 λεπτά
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό



Πηγή:  iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο