Τα μυστικά των Γαλλίδων στη διακόσμηση είναι εδώ

  • Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018 18:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Εκτός από τη μόδα, οι Γαλλίδες έχουν εξαιρετικό γούστο και στη διακόσμηση, στην οποία παραδίδουν μαθήματα και φαίνεται σαν να μην έχουν προσπαθήσει καν.

Δες τι κάνει αυτά τα κορίτσια μοναδικά στο interior design και δώσε κι εσύ στο σπίτι σου την ατμόσφαιρα του γαλλικού je ne sais quoi.

 

Δεν το παρακάνουν
Πράγμα που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα περιοδικά διακόσμησης στα οποία θα δεις άψογα στρωμένα κρεβάτια και μελετημένα διακοσμητικά σε κάθε γωνιά, οι Γαλλίδες αποφεύγουν το over-styling και την υπέρμετρη τακτοποίηση. Ένα μη τακτοποιημένο κρεβάτι, ένας πίνακας που βρίσκεται όρθιος στο πάτωμα είναι μερικές μόνο από τις «επεμβάσεις» που χαρακτηρίζουν τις Γαλλίδες. Λεπτομέρειες στις οποίες η χαλαρότητα συναντά την κομψότητα.

Προσθέτουν ένα στοιχείο πολυτέλειας
Οι Γαλλίδες, ενώ είναι υπέρμαχες της απλότητας, θέλουν ταυτόχρονα και ένα στοιχείο υπερβολής στον χώρο τους. Μια πολυθρόνα με έντονο ύφασμα, ένα ιδιαίτερο χαλί, κάτι που τραβάει την προσοχή με τη luxurious αισθητική του.

Έχουν τα ρούχα και τα παπούτσια τους κάπου που να μπορούν να τα βλέπουν
Συχνά καταφεύγουν στη λύση μια ανοιχτής ντουλάπας με ράφια με μια απλή ράγα ώστε εκεί να κρεμούν τα αγαπημένα τους ρούχα. Εννοείται ότι έχουν και συρτάρια, γιατί αγαπούν την τάξη, τα οποία δεν διστάζουν να διακοσμήσουν με τις τσάντες, τα κοσμήματά τους και βιβλία μόδας.

Έχουν ένα στοιχείο λάμψης
Δύσκολα θα χαρακτήριζε κάποιος το Γαλλικό στυλ διακόσμησης λαμπερό, αλλά με τον δικό τους τρόπο, ο οποίος δεν είναι άλλος παρά αντίκες και vintage προσθήκες, οι Γαλλίδες καταφέρνουν να δώσουν μια δόση glow στον χώρο. Δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα τουλάχιστον στοιχείο λάμψης όπως ένας –όσο πιο παλιός, τόσο το καλύτερο- πολυέλαιος.

Λατρεύουν την αρχιτεκτονική
Οι περισσότερες πόλεις της Γαλλίας είναι πολύ παλιές (πχ. Παρίσι). Γι’ αυτό και πολλά από τα κτίρια είναι επηρεασμένα από την αρχιτεκτονική παλαιότερων ετών, πράγμα που οι Γαλλίδες όχι μόνο δεν μισούν, αλλά προσπαθούν να το αναδεικνύουν, με στοιχεία όπως τα ξύλινα πατώματα ή οι γύψινες λεπτομέρειες στους τοίχους.

Προτιμούν τις μπανιέρες
Αν και το πρόγραμμά τους είναι πολύ πιεσμένο και συνήθως καταφεύγουν σε γρήγορα ντους, οι Γαλλίδες θέλουν να έχουν την επιλογή ενός απολαυστικού αφρόλουτρου, πάντα στις πιο ιδιαίτερες και στιλιστικά αξιοπρόσεκτες μπανιέρες.

Δημιουργούν μια υποτονική παλέτα
Με άλλα λόγια, λίγα είναι τα σπίτια στη Γαλλία στα οποία θα δεις έντονα χρώματα στους τοίχους. Προτιμώνται περισσότερο τα υποτονικά χρώματα όπως λευκό, πράσινο της μέντας, σπασμένο λευκό της άμμου ή γκρι. Έχοντας αυτό σαν καμβά, προσθέτουν πινελιές χρώματος όπως έναν πίνακα, ένα ριχτάρι, μαξιλάρια ή ένα statement χαλί.

 

Πηγή: savoirville

Αφηστε καποιο σχολιο