Ποταμός, λίμνη και ... θάλασσα! - Στην εξωτική και διάσημη Κρητική παραλία του Πρέβελη (φωτογραφίες)

  • Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018 09:54
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Μια παραλία που φέρνει αύρα από όαση στην έρημο είναι αυτή του Πρέβελη, μια από τις πιο διάσημες παραλίες στην Κρήτη. Μπορείτε να φθάσετε στην παραλία με καραβάκι από τον Πλακιά ή την Αγία Γαλήνη ή περπατώντας περίπου 20 λεπτά σε χωματένιο μονοπάτι. Έτσι κι αλλιώς το θέαμα αλλά και η εμπειρία θα σας αποζημιώσει αφού είναι το μοναδικό ίσως σημείο της Κρήτης όπου “συναντιώνται” ένας ποταμός, μια λίμνη και μια θάλασσα.

Φυσικά σήμα κατατεθέν είναι το φοινικόδασος, το δεύτερο στην Κήτη με το μοναδικό Κρητικό φοίνικα, το φοίνικα του Θεόφραστου. Το φοινικόδασος βρίσκεται σε φάση αναγέννησης μετά από πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές το 2010.

Η παραλία έχει άμμο με βοτσαλωτό βυθό και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Όλη η περιοχή είναι μαγευτική καθώς πριν εκβάλει στη θάλασσα ο ποταμός σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα επιτείνοντας την ομορφιά του τοπίου. Η παραλία δεν είναι, ευτυχώς, οργανωμένη ωστόσο υπάρχει μια καντίνα για τα βασικά.

Ο επισκέπτης που θα διαλέξει αυτήν την παραλία για μπάνιο, έχει την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας, είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού!

Επίσης φανταστική εμπειρία για τον επισκέπτη είναι το να περπατήσει και να ανέβει τον ποταμό. Οι φοίνικες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν πλούσια σκιά και το έδαφος είναι ομαλό και με άμμο.

Η παραλία είναι πολύ δημοφιλής προορισμός στους τουρίστες ακόμα από τη δεκαετία του 1970, όταν έρχονταν και κατασκήνωναν εδώ πολλοί χίππις που κατασκεύαζαν καλύβες με χόρτα και κλαριά από τους φοίνικες.

Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ευτυχώς ο μικρός αυτός παράδεισος δεν είναι πολύ οργανωμένος. Μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί για φαγητό και ποτό, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να διανυκτερεύσει

.