Skincare tips μου ένας δερματολόγος θα σου προτείνει

  • Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018 18:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Συγκεντρώσαμε όλες τις συμβουλές που θα μας έδινε ο δερματολόγος μας για καθαρό και υγιές δέρμα.

Απόφυγε τον ήλιο
Ο ήλιος δημιουργεί θέματα στο δέρμα μας, που μπορεί να είναι πολύ απλά αλλά και πολύ σοβαρά. Βάλε το κατάλληλο αντηλιακό και μείνε στον ήλιο μόνο όταν δεν μπορείς να τον αποφύγεις.

Κάνε έναν δερματολογικό έλεγχο σε όλο σου το σώμα
Όταν φτάσεις στην ηλικία των 30, καλό θα είναι να κλείσεις ένα δερματολογικό check σε όλο σου το σώμα. Ο δερματολόγος προτείνει αυτή την κίνηση, ώστε να ελέγξεις κάθε πιθανότητα ύπαρξης κάποιου μελανώματος ή κάποιας ελιάς που έχει περίεργη ανάπτυξη. Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι ο τρόπος που θα σου δείξει ο δερματολόγος ώστε να ελέγχεις έγκαιρα κάποια σημείο μόνη σου και να προλαμβάνεις καταστάσεις όπως αυτές που προαναφέρθηκαν.

Χρησιμοποίησε επαγγελματικά απολεπιστικά
Τα scrubs που υπάρχουν στην αγορά πολλές φορές δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορείς να προμηθευτείς κάποιο από τον δερματολόγο σου και συγκεκριμένα αυτά με AHA και BHA, που είναι κατάλληλα για χρήση και εκτός δερματολογικής κλινικής.

Μην παραλείπεις το ντεμακιγιάζ
Το ντεμακιγιάζ είναι το Α και το Ω για ένα καθαρό και υγιές δέρμα. Μην αφήνεις το make up στο πρόσωπό σου πριν πέσεις για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις breakouts και ρυτίδες στην επιδερμίδα σου.

Χρησιμοποίησε μια καλή ενυδατική
Η ενυδατική προστατεύει το δέρμα από διάφορα χημικά και προσφέρει στην επιδερμίδα την υγρασία που χρειάζεται όταν είναι αφυδατωμένη.

Πρόσεξε τη διατροφή σου
Η σωστή διατροφή βοηθά στο να έχουμε έναν οργανισμό που λειτουργεί σωστά, άρα και ένα δέρμα που δεν νοσεί. Φρόντισε να καταναλώνεις τροφές που κάνουν την επιδερμίδα σου λαμπερή και της προσφέρουν μια υγιή όψη.

Προσπάθησε να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες
Οι συγκεκριμένες ώρες είναι κατάλληλες ώστε το δέρμα και ο οργανισμός σου να ξεκουραστούν και να κάνουν το απαραίτητο reboot για την επόμενη μέρα.

Εφοδιάσου με βιταμίνες
Η εξωτερική στοιβάδα τους δέρματός μας χρησιμοποιεί 23 βιταμίνες για την προστασία της. Αυτές οι βιταμίνες μπορούν να προσφερθούν στο δέρμα με το κατάλληλο serum.

Χρησιμοποίησε micro-needler
Το συγκεκριμένο tool βοηθά στον καθαρισμό της επιδερμίδας σε πρόσωπο, λαιμό και σώμα. Επίσης, βοηθά στην καλύτερη όψη των σημαδιών και των διαφόρων θεμάτων του δέρματος.

Μην πλένεις υπερβολικά το δέρμα σου
Το over washed δέρμα δείχνει πιο γερασμένο και σίγουρα με αυτό τον τρόπο καταστρέφεται το Ph της επιδερμίδας. Φρόντισε να είσαι καθαρή αλλά σκέψου ότι το δέρμα έχει ανάγκη και τα φυσικά του στοιχεία.

Περιποιήσου σωστά τον λαιμό σου
Ο λαιμός είναι ένα σημείο που συνήθως παραλείπουμε. Μην ξεχνάς να βάζεις την ενυδατική σου και σε αυτόν γιατί και εκείνος κινδυνεύει να εμφανίσει σημάδια γήρανσης.

 

Πηγή: savoirville