Όταν έστω και μια ψυχή σώζεται κι ένας Εισαγγελέας απαγγέλλει ποίηση, υπάρχει ακόμα ελπίδα

  • Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018 09:51
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Συνήθως αυτές οι εκδηλώσεις είναι τυπικές, αναμενόμενες ως και βαρετές. Ο λόγος για την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με αφορμή τη μέρα κατά των ναρκωτικών το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το ΚΕΘΕΑ.

Της Μαρίας Καλλέργη

Αυτή τη φορά όμως τίποτα δεν ήταν όπως το ξέραμε. Όλοι οι ομιλητές ήταν καλοί σύμφωνα και με το αντικείμενο τους. Εκείνο όμως που έκανε ξεχωριστή ήταν δύο άνθρωποι που μίλησαν από δύο θέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες και κατάφεραν να δημιουργήσουν την ελπίδα.

Ήταν ένα νεαρό παιδί ο Στέλιος, εξαρτημένος στο παρελθόν και πλέον δύο χρόνια καθαρός, ο οποίος δίνει τη μάχη της “νέας ζωής”. Και μίλησε σκληρά κι αληθινά κοιτώντας το πολυπληθές ακροατήριο στα μάτια.

Κι ήταν κι ένας Εισαγγελέας ο κ. Αθανάσιος Γαλήνας, που έδωσε ρόλο πραγματικό κι ανθρώπινο σε ένα ρόλο που συνήθως μας “κοιτά” αφ υψηλού πάνω από μια έδρα. Μίλησε γλυκά και τρυφερά, ανθρώπινα και ουσιαστικά και κοίταζε επίσης στα μάτια το κοινό όταν κλείνοντας την ομιλία του απήγγειλε ποίηση. Νικηφόρο Βρεττάκο.

Κάπως έτσι όλοι κατάλαβαν ότι όταν σώζεται έστω και μια ψυχή από τις εξαρτήσεις και οι εισαγγελείς απαγγέλουν ποίηση, μπορεί και να έχει μια ελπίδα όχι μόνο η σκληρή μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και η κοινωνία ολόκληρη.