Χρήσεις της αλόης στην καθημερινότητα σου

  • Τρίτη, 26 Ιούνιος 2018 20:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Η αλόη βέρα είναι ένα από αυτά τα φυτά, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο στην beauty καθημερινότητα σου, όσο και σε θέματα που αφορούν την υγεία σου. Έχει αποδειχθεί πως το εν λόγω φυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να έχεις στο σπίτι σου, καθώς μπορεί να φανεί χρήσιμο ακόμη και στο πιο παράξενο πράγμα που μπορείς να σκεφτείς.

Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει 5 χρήσεις της, τις οποίες δεν ήξερες ή δεν είχες σκεφτεί έως τώρα.

 

1. Ηλιακό έγκαυμα
Με αντιφλεγμονώδεις και ψυκτικές ιδιότητες, η αλόη είναι το ιδανικό «γιατρικό» για το ηλιοκαμένο δέρμα. Παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα το οποίο βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας. Η αλόη είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στην ταχεία επούλωση.

2. Καταπολέμηση της γήρανσης
Καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες C και E και β-καροτένιο, η αλόη μπορεί να έχει κάποιες αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητές της, καθώς και η ικανότητά της να ελαφρύνει τις ατέλειες, βοηθούν στο να αφαιρέσουν κάποια χρόνια από το πρόσωπο σου.
Επιπλέον, η αλόη μπορεί να ληφθεί σε μορφή συμπληρώματος για την καταπολέμηση της γήρανσης, ενώ έρευνα διαπιστώνει ότι αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος σε μόλις 90 ημέρες.

3. Ως προϊόν ντεμακιγιάζ
Εάν έχει τελειώσει το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ σου και τα supermarket είναι κλειστά μην αγχωθείς, βάλε λίγο gel αλόης σε ένα κομμάτι βαμβάκι, κι έτσι εύκολα και γρήγορα μπορείς να ξεβαφτείς. Άσε που η αλόη θα κάνει και πολύ καλό στο δέρμα σου.

4. Καθαρή αναπνοή με αλόη
Είσαι έτοιμη να φύγεις από το σπίτι και τσεκάρεις τα τελευταία πράγματα. Κραγιόν έβαλες, δόντια έπλυνες, κάτι όμως δεν πάει καλά και η αναπνοή σου εξακολουθεί να μυρίζει κάπως άσχημα. Κι εδώ πάλι θα σε σώσει η αλόη, αφού μπορείς να φτιάξεις στοματικό διάλυμα φρεσκάδας απλά με λίγο gel. Σε μισό ποτήρι νερό ή χυμό μήλου διέλυσε 1/4 φλιτζανιού gel αλόης και πιες το.

5. Ως απολυμαντικό χεριών
Βαρέθηκες από το απολυμαντικό χεριών που σου στεγνώνει και ξηραίνει τα χέρια; Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι gel αλόης, 1/4 φλιτζάνι οινόπνευμα και 20 σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και ρίξε το σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ. Το οινόπνευμα καταπολεμά τα μικρόβια, ενώ η αλόη καταπραΰνει το δέρμα σου.

 

Πηγή: queen