Πότε μπορείτε να «σηκώσετε» το επίδομα παιδιού Α21 και το ΚΕΑ

  • Τρίτη, 26 Ιούνιος 2018 09:34
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Τα επιδόματα πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ και θα είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους την επόμενη ημέρα της πίστωσης

Την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι τόσο τα χρήματα από το επίδομα παιδιού (Α21) όσο και τα χρήματα από το επίδομα πετρελαίου και το ΚΕΑ.

Η πίστωση των επιδομάτων στους λογαριασμούς ξεκινά από σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 25 Ιουνίου), ωστόσο θα είναι διαθέσιμα προς ανάληψη περίπου ένα 24ωρο μετά.

Αναλυτικότερα:

Επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ

Η β’ δόση του επιδόματος παιδιού 2018 θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμεραΤρίτη 26 Ιουνίου.

Πρόκειται για τη δόση που αφορά το δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος ενώ θα συμεριληφθούν όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους για το νέο επίδομα παιδιού.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις Α21

Ήδη πάνω από 500.000 αιτήσεις έχουν εγκριθεί για επίδομα παιδιού. Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για όλους τους ενδιαφερόμενους που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21.

Η επόμενη δόση του επιδόματος παιδιού (γ’ δόση) αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Για να λάβουν οι δικαιούχοι την τρίτη δόση θα πρέπει να έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και να έχουν κάνει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου.

ΚΕΑ Ιουνίου

Την Τετάρτη, 27 Ιουνίου θα ξεκινήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΚΕΑ για τον μήνα Ιούνιο. Το επίδομα θα λάβουν 279.889 δικαιούχοι. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τις 28 Ιουνίου.

Η πληρωμή αφορά τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.