Μήπως το πρόβλημα στη σχέση σας είναι η πρώην του;

Όλοι έχουμε παρελθόν, ακόμη και αν αυτό θεωρείται ο Γιωργάκης και το σφιχτό μπλουζ που είχατε χορέψει στο πάρτι της Τρίτης Γυμνασίου. Το καλό με τον Γιωργάκη είναι ότι δεν σε ενοχλεί με μεθυσμένα μηνύματα και εμφανίσεις κάτω από το σπίτι σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πράγματα που κάνει η πρώην του φίλου σου ακόμη, μερικούς δεκάδες μήνες μετά τον χωρισμό τους.

Ας δούμε όλα αυτά τα υπερ-σπαστικά που μπορεί να προκαλεί η παρουσία της πρώην του στη ζωή σας και πώς μπορείς να το χειριστείς.

1. Συνεχίζει να τηλεφωνεί και να στέλνει μηνύματα. Ακόμη και αν εκείνος δεν της απαντάει, ακόμη και αν της έχει εξηγήσει ότι δεν θέλει να επικοινωνεί μαζί της, εκείνη δεν πτοείται. Φρόντισε να συζητήσεις μαζί του και να του εξηγήσεις πόσο σε ενοχλεί το χαρακτηριστικό μπιπ στις 2 το βράδυ, όπως και η σκέψη ότι αυτό προέρχεται από εκείνη. Η συζήτηση σε μια τέτοια awkward στιγμή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη και θα σας γλιτώσει από αρκετό δράμα.

2. Έχει ακόμη κοινές τους φωτογραφίες στα social. Ίσως επειδή θεωρεί πως εσύ είσαι μια μικρή παρένθεση και πως είναι θέμα χρόνου να είναι ξανά ζευγάρι με εκείνον. Πριν ξεκινήσεις τις κρίσεις ζήλιας, θυμήσου ότι πιθανότατα κανείς δεν ασχολείται με τις φωτογραφίες του περσινού καλοκαιριού εκτός από εκείνη. Αν τη βοηθάει να τις έχει εκεί, we rest our case.

3. Συνεχίζει να μιλάει με τη μαμά του. Και να της πλασάρει το προφίλ της καλής νύφης, μιλώντας της στο πληθυντικό, λέγοντάς της πόσο καλή και γλυκιά είναι και πόσο της θυμίζει τη δική της μητέρα. Οκ, ας κρατήσουμε εμείς τον γαμπρό, εκείνη μπορεί να μείνει με τη μάνα του.

4. Πηγαίνει στα ίδια στέκια με εσάς. Προκλητικά και προφανώς για σπάσιμο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αδιαφορήσεις. Μην μπεις στο τριπάκι του να της δείξεις ότι είναι δικός σου, με το να είσαι συνεχώς κρεμασμένη πάνω του, κάθισε κάπου μακριά από το οπτικό της πεδίο και προσπάθησε -όσο είναι δυνατόν- να ξεχάσεις πως είναι και αυτή εκεί.

5. Κολλάει στην παρέα του. Και προσπαθεί να γίνει κολλητούλα με τους φίλους του. Μάλλον για να είναι όσο πιο κοντά του γίνεται και για να μην νιώθει τελείως έξω από τη ζωή που είχε με αυτόν. Καλό θα ήταν να αντιληφθείς πως η διαδικασία σύγκρισης και ανταγωνισμού δεν θα σε οδηγήσει πουθενά, οπότε μην μπεις σε έναν μάταιο αγώνα να γίνεις εσύ η πιο αγαπητή κοπέλα που μπήκε ποτέ στη παρέα. Να είσαι ο εαυτός σου και να φροντίσεις τη σχέση σου από μέσα, μιας και είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να βεβαιωθείς πως δεν θα τη βλάψει κανείς.

 

Πηγή: savoirville