Δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ - Πότε φτάνει η κακοκαιρία στην Κρητη

  • Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 14:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη


[προσθήκη στα αγαπημένα]

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η προειδοποίηση από την ΕΜΥ είναι κόκκινου χρώματος, ενώ έχει τίτλο: «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων».

Η ΕΜΥ τονίζει ότι σήμερα θα επικρατήσει κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

Συγκεκριμένα σήμερα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία, κυρίως η Πιερία και η Ημαθία και πιθανόν από το βράδυ η Ανατολική Στερεά.

Αύριο Τρίτη θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, τα Ηπειρωτικά όλης της χώρας και η Αττική. Οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα, Δευτέρα:

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδινές ώρες η ανατολική στερεά.

Αύριο, Τρίτη:

Τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βρείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Την Τετάρτη:

Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Την Πέμπτη:

Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.