Η Κρητικιά που έγινε μέσα σε μία νύχτα μούσα του Christian Louboutin (Φωτογραφίες)

Ένα ξανθό κορίτσι, μισή Ελληνίδα και μισή Γερμανίδα, περνάει τα πιο τρυφερά του χρόνια στην Κρήτη μετά το διαζύγιο των γονιών της και μαθαίνει όσα είναι, μάλλον, απαραίτητα να γνωρίζει κανείς για την ελληνική κουλτούρα. Την γλώσσα, την ιστορία, την νοοτροπία μας, τις γεύσεις και, φυσικά, ότι εδώ μπορείς σχεδόν πάντα να ποντάρεις στο ότι θα έχει καλό καιρό και λαμπερή θάλασσα. 

Η Ελληνογερμανίδα Elizabeth Aronis μπορεί πλέον να ζει μόνιμα στη Γερμανία, κάνοντας εκεί καριέρα μοντέλου, όμως νοσταλγεί την χώρα του πατέρα της και φροντίζει να επιστρέφει όσο πιο συχνά μπορεί, ελπίζοντας πως μία μέρα θα γυρίσει μόνιμα στην Ελλάδα για να φτιάξει την δική της, ελληνική οικογένεια.

Μέχρι τότε απασχολεί έντονα τις διεθνείς πασαρέλες και τα πρακτορεία μοντέλα ανά τον κόσμο με την ανερχόμενη πορεία της στον χώρο του μόντελινγκ, καταφέρνοντας κάτι που δεν είχε ονειρευτεί ποτέ να καταφέρει, αλλά και που ούτε πίστευε πως είναι εφικτό. Να γίνει η μούσα του Christian Louboutin εν μία νυκτί, όταν ο διάσημος σχεδιαστής την είδε τυχαία στο site ενός φωτογραφικού πρακτορείου και αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να ψάξει άλλο για το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας που ετοίμαζε εκείνη την περίοδο. 

Από εκείνη την στιγμή η καριέρα της Elizabeth δεν γινόταν παρά να κοιτάει μοναχά προς την άνοδο. Μιλώντας άπταιστα ελληνικά και νοσταλγώντας καθημερινά το όμορφο, φωτεινό νησί της, το κορίτσι που έγινε διάσημο μοντέλο χωρίς καν να το επιδιώξει μας λέει συνοπτικά την ιστορία της απίστευτης επιτυχίας του.

«Είμαι Ελληνογερμανίδα. Έχω γεννηθεί στη Γερμανία, αλλά όταν χώρισαν οι γονείς μου εγώ έφυγα με τον πατέρα μου, ο οποίος είναι Έλληνας, και εγκατασταθήκαμε στην Κρήτη. Εκεί πέρασα άλλα τα μαθηματικά και τα εφηβικά μου και από εκεί έχω τις πιο ωραίες μου αναμνήσεις.

Τρυφερά παιδικά χρόνια στην Κρήτη.

Μετά το διαζύγιο των γονιών της η Elizabeth εγκαταστάθηκε με τον πατέρα της στην Κρήτη όπου τελείωσε το σχολείο.

Ποτέ δεν ονειρευόμουν να γίνω μοντέλο. Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να σπουδάσω hair and makeup artist, δηλαδή να φτιάχνω εγώ στα μοντέλα μαλλιά και μακιγιάζ. Η θεία μου που είναι σχεδιάστρια μόδας το γνώριζε αυτό και με πήρε κάποια στιγμή μαζί της σε μία φωτογράφηση για να πάρω μία ιδέα του πώς λειτουργεί αυτή η δουλειά. Εκεί τα πράγματα άλλαξαν ριζικά για τη ζωή μου, αφού οι φωτογράφοι που συνάντησα εκεί μου πρότειναν να τραβήξουν και μερικές δικές μου λήψεις και να τις στείλουν στο πρακτορείο. Έτσι ξεκίνησαν όλα.

Επέστρεψε στην Γερμανία όταν τελείωσε το Λύκειο και ξεκίνησε καριέρα μοντέλου, ουσιαστικά, κατά τύχη.

Πριν κλείσω τα 18 μου μού είχαν ξαναγίνει προτάσεις να πάω στα καλλιστεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, αλλά ποτέ δεν το είχα σκεφτεί ως μία σοβαρή πιθανότητα. Εκτός του ότι δεν το ήθελα η ίδια, δεν το ήθελαν ούτε οι γονείς μου καθώς δεν είχα τελειώσει ακόμα το σχολείο.

Αυτό που σίγουρα με απωθούσε ήταν η όλη ιδέα πίσω από τον θεσμό των καλλιστείων. Πιστεύω ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει έτσι έναν άνθρωπο με βάση την εξωτερική του εμφάνιση και να του βάλει έναν βαθμό με βάση το πόσο όμορφος είναι. Πιστεύω ότι όλοι είμαστε όμορφοι και ξεχωριστοί και αυτός είναι ο λόγος που δεν μου αρέσουν τα καλλιστεία και νομίζω πως δεν μου ταιριάζουν. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι κρίνω τις κοπέλες που έχουν λάβει μέρος, άλλωστε και η κολλητή μου έχει συμμετάσχει και έχει κερδίσει τον τίτλο της Μις Ευρώπη.

Από καλοκαιρινές διακοπές πίσω στην Κρήτη.

Ο χώρος του μόντελινγκ με τον θεσμό των καλλιστείων δεν έχουν τόση συνάφεια μεταξύ τους όση ίσως νομίζει κάποιος που βρίσκεται απ´έξω.Σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς τα πρότυπα δυστυχώς θα είναι πάντα πολύ παγιωμένα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Από την άλλη στο μόντελινγκ το κάθε πρόσωπο έχει την δική του γοητεία και ομορφιά, αυτό που μετράει περισσότερο σε μία πασαρέλα, για παράδειγμα, είναι το να είσαι ξεχωριστός και τα πρότυπα ομορφιάς όπως τα ξέραμε παλαιότερα έχουν πάψει προ πολλού να ισχύουν.

Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που με ενοχλεί περισσότερο στη δουλειά μου είναι το γεγονός ότι μπορεί να με πάρουν τηλέφωνο τελευταία στιγμή και να μου πουν «Σε μία ώρα φεύγεις για Λονδίνο», πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς ποτέ να κανονίσεις το πρόγραμμα σου, τις διακοπές σου, τις εξόδους σου. Μου έχει τύχει να πάω διακοπές και να με γυρίσουν πίσω για δουλειά. Από την άλλη, μου αρέσει τόσο πολύ η φύση αυτής της δουλειάς και κυρίως το γεγονός ότι γνωρίζω καθημερινά καινούργιους ανθρώπους.

«Πιστεύω ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει έτσι έναν άνθρωπο με βάση την εξωτερική του εμφάνιση και να του βάλει έναν βαθμό με βάση το πόσο όμορφος είναι».

Η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου μέχρι τώρα ήταν σίγουρα η συνεργασία μου με τον  Christian Louboutin, ένα γεγονός που άνοιξε πολλές και σημαντικές πόρτες στην μετέπειτα πορεία μου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός, αφού εγώ δεν ήμουν στο Παρίσι όταν έγινε το συγκεκριμένο casting και έτσι δεν είχα πάει. Ο Louboutin όμως κοιτούσε γενικά στο ίντερνετ για πρόσωπα που ταίριαζαν σε αυτό που είχε στο μυαλό του και με είδε εντελώς τυχαία μέσω του site των φωτογράφων με τους οποίους συνεργαζόταν. Και αυτό ήταν. Όταν με είδε σταμάτησε το casting και είπε ότι με θέλει.

Προσπαθώ να επιστρέφω στην Ελλάδα όσο πιο συχνά μπορώ. Την άνοιξη κατέβηκα για περίπου ένα μήνα και για δουλειές αλλά και για να περάσω το Πάσχα με την οικογένεια μου. Το κακό σε όλο αυτό είναι ότι δεν έχω την πολυτέλεια να προγραμματίσω εύκολα τον ελεύθερο χρόνο. Απλά όταν βλέπω πως έχω μία εβδομάδα ελεύθερη την εκμεταλλεύομαι και έρχομαι να δω τους δικούς μου. 

Πιστεύω ότι στη ζωή όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ξέρω ότι αν δεν είχα φύγει στη Γερμανία τότε τα πράγματα θα ήταν αρκετά διαφορετικά, αλλά και πάλι πιστεύω πως όλα ήρθαν όπως ήρθαν για έναν συγκεκριμένο λόγο και σκοπό και είμαι ευγνόμων γι´ αυτό. 

«Ο Louboutin όμως κοιτούσε γενικά στο ίντερνετ για πρόσωπα που ταίριαζαν σε αυτό που είχε στο μυαλό του και με είδε εντελώς τυχαία μέσω του site των φωτογράφων με τους οποίους συνεργαζόταν. Και αυτό ήταν. Όταν με είδε σταμάτησε το casting και είπε ότι με θέλει».

Ονειρεύομαι να επιστρέψω κάποια στιγμή μόνιμα στην Ελλάδα και αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι ο καιρός. Ο ήλιος και η θάλασσα. Το ότι μπορείς να έχεις κάθε μέρα, όλη μέρα αυτό το πράγμα μπροστά σου.

Ποτέ δεν μου άρεσε να συγκρίνω την πραγματικότητα και τους ανθρώπους στη Γερμανία και στην Ελλάδα και να λέω «α, εδώ είναι καλύτερα, πιο οργανωμένα τα πράγματα». Σίγουρα οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές, οι άνθρωποι είναι τελείως αλλιώτικοι μεταξύ τους, τώρα αν αυτό είναι καλύτερο ή χειρότερο αυτό νομίζω πως πρέπει να το κρίνει ο καθένας ανάλογα με το γούστο του και τις παραστάσεις του. Αυτό πάντως που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι πως αν ποτέ κάνω οικογένεια θέλω να συμβεί στην Ελλάδα και όχι στη Γερμανία.

«Σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς τα πρότυπα δυστυχώς θα είναι πάντα πολύ παγιωμένα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Αν κάποια στιγμή σταματούσα την ενασχόληση μου με το μόντελινγκ θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην υποκριτική. Έχω ήδη τελειώσει μία δραματική σχολή και θα μου άρεσε να δοκιμάσω και σε αυτόν τον τομεά. Αυτό που αγαπώ νομίζω είναι το να έχω μία κάμερα μπροστά μου και να μπορώ να εκφραστώ μέσω αυτής, οπότε θα ήθελα να παίξω και στην τηλεόραση και στο σινεμά.

Δεν είναι πως με σοκάρουν ακριβώς τα όσα έχουν ακούσει το τελευταίο διάστημα για το σκληρό πρόσωπο του Χόλιγουντ. Σίγουρα στέκομαι στο πλευρό των γυναίκων της παγκόσμιας σόουμπιζ που υψώνουν ανάστημα κόντρα στην σεξουαλική παρενόχληση και στις διακρίσεις, όμως θεωρώ ότι αυτές είναι καταστάσεις που πάντα συνέβαιναν και δυστυχώς θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν και όχι μόνο στη βιομηχανία του θεάματος. Συμβαίνουν και σε μία μεγάλη εταιρία ή σε μία υπηρεσία και εννοείται πως δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβαίνουν».

womantoc.gr, Αναστασία Τουρούπογλου