Το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκό με αποξηραμένο βερίκοκο

  • Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Αν η φράση “σπιτικό γλυκό” σε παραπέμπει σε εικόνες με ζάχαρη που βράζει, ειδικά θερμόμετρα και άφθονη σαντιγύ, δεν έχεις (εντελώς) άδικο. Τα σπιτικά γλυκά είναι πράγματι μια ιδιαίτερη και χρονοβόρα διαδικασία αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Για κάθε απαιτητική συνταγή για προχωρημένους, υπάρχει μια εύκολη, εξίσου γευστική εναλλακτική που δεν απαιτεί κόπο (και ενίοτε ούτε καν ψήσιμο).

Μία από αυτές τις ευτυχείς περιπτώσεις είναι το κρύο γλυκό με αποξηραμένο βερίκοκο. Είναι απλό, γευστικό και γρήγορο, δεν απαιτεί ψήσιμο και -το καλύτερο- μπορείς να το παίρνεις σαν σνακ στο γραφείο.

Τι θα χρειαστείς
3 ¾ της κούπας αποξηραμένα βερίκοκα

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα τριμμένη καρύδα

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

⅔ της κούπας ολόκληρα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Κόψε ¾ από τα βερίκοκα σε μικρά κομματάκια.

Τοποθέτησε τα υπόλοιπα βερίκοκα, το μέλι, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλάτι στο μίξερ και ανακάτεψε για δύο λεπτά ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Πρόσθεσε τα αμύγδαλα και τη μισή ποσότητα τριμμένης καρύδας και ανακάτεψε μέχρι τα αμύγδαλα να γίνουν μικρά κομματάκια, αλλά να διακρίνονται ακόμα στο μείγμα.

Μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ, πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και ανακάτεψε. Πλάσε το μείγμα σε ένα μικρό ρολό και πασπάλισε με την τριμμένη καρύδα που περίσσεψε. Τύλιξέ το σε σελοφάν και βάλ’ το στο ψυγείο για μιάμιση με δύο ώρες.

Όταν κρυώσει, κόψε το γλυκό σε ροδέλες.

womantoc.gr