Καθάρισε τα πινέλα σου με τον πιο απλό τρόπο

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Πόσο τακτική, όμως, είσαι στον καθαρισμό των πινέλων που χρησιμοποιείς καθημερινά στο μακιγιάζ σου; Είτε από φυσική, είτε από συνθετική τρίχα, τα πινέλα έρχονται σε καθημερινή επαφή με την επιδερμίδα σου με αποτέλεσμα να επηρεάζουν άμεσα την υγεία της, αλλά και την απόδοση του μακιγιάζ σου. Με ποιο τρόπο όμως, μπορείς να τα καθαρίσεις; Παρακάτω σου δίνουμε τρεις επιλογές για να διαλέξεις.

 

- Με σαπούνι
Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Πάρε μία μπάρα σαπουνιού και τρίψε πάνω της με ήπιες κυκλικές κινήσεις τις τρίχες του πινέλου, ρίχνοντας παράλληλα λίγο νερό από τη βρύση προκειμένου να σχηματιστεί αφρός. Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα δάχτυλά σου προκειμένου να τα πλύνεις καλύτερα. Στη συνέχεια, ξέβγαλε καλά με κρύο νερό και στέγνωσε ταμποναριστά πάνω σε μία πετσέτα/ χαρτί, πιέζοντας στην άκρη για να σιγουρευτείς πως δεν έχουν μείνει ίχνη σαπουνιού. Τέλος, άφησέ τα να στεγνώσουν οριζόντια.

- Η ώρα των ειδικών
Αν πάλι βαριέσαι να πλένεις και να  ξεπλένεις καθημερινά τα πινέλα σου, δεν έχεις παρά να προμηθευτείς ένα καθαριστικό spray πινέλων χωρίς ξέπλυμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αφαιρέσεις γρήγορα τα υπολείμματα μακιγιάζ από την επιφάνεια της τρίχας του πινέλου, ακόμη και όταν αλλάζεις σκιές. Μια από τις πιο οικονομικές επιλογές, το daily makeup brush cleanser των Sephora, που χάρη στη σύνθεσή του εξασφαλίζει απαλή δράση και διατηρεί την ποιότητα της τρίχας του πινέλου, με αποτέλεσμα να μπορείς να το επαναχρησιμοποιήσεις αμέσως μετά τον καθαρισμό. 

- Η λύση express
Συνειδητοποιείς ότι χθες βράδυ ξέχασες να καθαρίσεις τα πινέλα σου και τώρα βρίσκεσαι μπροστά στον καθρέφτη, έτοιμη να βαφτείς, χωρίς καθαρά πινέλα και καθαριστικό spray. Τι κάνεις; Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι η πιο εύκολη και άμεση λύση. Με απαλές κινήσεις σκουπίζεις τις τρίχες με φορά προς τα κάτω, αφαιρώντας τη μεγάλη ποσότητα μακιγιάζ .

 

Πηγή: ladylike