Πού στο σπίτι δεν πρέπει να κρύβεις λεφτά

  • Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Με όλα αυτά που ακούγονται καθημερινά, φυσικό ήταν να τρέξουν όλοι να σηκώσουν τα λίγα λεφτά τους από τις τράπεζες και να τα κρύψουν. Που αλλού; Στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες διαταράσσεται ιδιαίτερα η ζωή των θυμάτων κλοπής (ψυχική και σωματική) για αρκετό χρόνο μέχρι να αποκαστήσουν την ζημιά που έχουν υποστεί. Η διαταραχή του ύπνου, έχοντας την σκέψη ότι οι κλέφτες μπορεί να μπουν ξανά στο χώρο σας και εσείς να είστε μέσα, είναι δεδομένη.

Πρόσφατα έπεσα θύμα κλοπής. Όταν μπήκα στο παραβιασμένο σπίτι μου, είδα που έψαξαν οι κλέφτες.

Είδα λοιπόν που έψαξαν για να βρουν κρυμμένα αντικείμενα ή χρήματα. Το κακό είναι ότι επειδή δεν έβρισκαν συνέχιζαν να αποκαλύπτουν σημεία που είχαν στα σχέδια τους να ψάξουν, μέσα σε ένα σπίτι.

Από την πείρα λοιπόν που απέκτησα και αφού ρώτησα διάφορα σε ειδικούς μπορώ να μεταφέρω που ΔΕΝ πρέπει να βάλετε τα πολύτιμα πράγματα για τα να κρύψετε από του κλέφτες.

Σας παραθέτω λοιπόν κάποιες κρυψώνες που ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιήσετε

1. Δεν βάζουμε πολύτιμα στην κρεβατοκάμαρα. Είναι το πρώτο μέρος που θα πάνε οι κλέφτες.

2. Δεν βάζουμε πολύτιμα σε ντουλάπες (με ρούχα). Τα ρούχα εύκολα παραμερίζονται ή πετιούνται στο πάτωμα και όλα αποκαλύπτονται

3. Δεν βάζουμε πολύτιμα μέσα σε θήκες ρούχων (σακάκιων, καλτσών κλπ) γιατί εύκολα και γρήγορα ανοίγονται τα φερμουάρ βγαίνουν τα ρούχα και βρίσκονται ό,τι υπάρχει μέσα

4. Δεν βάζουμε πολύτιμα σε συρτάρια, συρταράκια και ας είναι πολύ μικρά γιατί εύκολα ανοίγονται, πετάγεται το περιεχόμενο τους στο πάτωμα και όλα τα κρυμμένα μαζί.

5. Δεν κρύβουμε πράγματα σε πατάρια ή παταράκια.

6. Δεν κρύβουμε πράγματα σε καναπέδες που γίνονται κρεβάτι.

7. Δεν κρύβουμε πράγματα σε σαμπανιέρες ή σε κάβα με μπουκάλια από ποτά.

8. Δεν κρύβουμε πράγματα σε καλαθάκια που περιέχουν διάφορα πράγματα και είναι σε εμφανή σημεία.

9. Δεν βάζουμε πράγματα ή χρήματα κάτω από χαρτιά (σε ένα συρτάρι ή σε ένα ντουλάπι)

10. Δεν βάζουμε πράγματα ανάμεσα σε τρόφιμα

Και φυσικά παλιές γνωστές τακτικές για να ΜΗΝ κρύψετε τα λεφτά σας είναι:

– Μέσα στο σπίτι του σκύλου ή και από κάτω

– Πίσω από κάδρο

– Μέσα στα άπλυτα

– Μέσα στο καφέ σε σακουλάκι

– Σε ειδικά βιβλία – θήκες

Βάζουμε κανένα σύρτη παραπάνω σε πόρτες και παράθυρα (ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει συναγερμός), κόστους 3 με 5 Ευρω.

Ενεργοποιούμε πάντα τον συναγερμό και ας λείψουμε για πολύ λίγο χρόνο. Στην δική μου περίπτωση μπήκαν μέρα – μεσημέρι, Κυριακή που έλειψα για 2-3 ώρες. Είχα αφήσει υπολογιστές ανοιχτούς και δεν ενεργοποίησα τον συναγερμό.

Σας παραθέτω μερικές ιδέες, που να κρύψετε πράγματα στο σπίτι, αν και πρέπει να λειτουργήσετε εντελώς ανορθόδοξα προκειμένου να μπείτε στο μυαλό ενός ξένου, που δεν ξέρει τον χώρο σας και ξεκινά να βρεί κάποια πράγματα που έχετε κρύψει. Πρέπει να καταλάβετε ότι η φιλοσοφία και η ψυχολογία ενός κλέφτη όταν μπαίνει μέσα στο σπίτι σας είναι να κάνει δύο πράγματα:

Να κλέψει όσα περισσότερα μπορεί το συντομότερο δυνατόν…

Ιδέες που θα προβληματίσουν το κλέφτη να τις βρει:

– Βάζετε μέσα σε σακουλάκι τροφίμων τα χρήματα που θέλετε και με τη σειρά τους τα καλύπτετε με στρώση από ζυμάρι και το βάζετε σε δεύτερο σακουλάκι μέσα στη κατάψυξη.

– Βρίσκετε μία πρίζα ρεύματος που δε χρησιμοποιείται συχνά , την ανοίγετε , τη σκάβετε περισσότερο και βάζετε στο πάτο της σε κύλινδρο τα χρήματα που θέλετε να κρύψετε. Ιδανικό επόμενο στάδιο είναι να βάλετε μπροστά κάποιο ντουλαπάκι ή κάποιο έπιπλο..

– Τραβάτε το ψυγείο και βάζετε πίσω το πλάτη και χαμηλά ένα σακουλάκι δεμένο στις ψύκτρες

– Αν έχετε ψευδοροφή, κοντά σε κάποιο φωτιστικό

– Αν έχετε σε σταθερό σημείο το κρεβάτι σας, μπορείτε να σπάσετε κάποιο πλακάκι κοντά στη μέση και να σκάψετε βάθος αρκετό να κρύψετε κάποιες δεσμίδες. Το κλείνετε όπως το ανοίξατε και βάζετε γύρω γύρω σιλικόνη.

– Αν έχετε σοβατεπί μπορείτε να βγάλετε σιγά σιγά σε κάποιο σημείο που δε φαίνεται και να το σκάψετε λίγο το τοίχο και να το κρύψετε από πίσω. Αν θέλετε να είναι επισκέψιμο δε βάζετε σιλικόνη αλλά μπορεί να έχετε πρόβλημα σε σφουγγάρισμα με πολύ νερό.

– Στο καπάκι που καλύπτει τα καλώδια των κρεμαστών φωτιστικών στην οροφή

Όποια περίπτωση και να αποφασίσετε για να κρύψετε τα λεφτά σας, θυμηθείτε ότι καλό θα είναι να αφήνετε μέσα στο κομοδίνο σας 50-100€ για να μη σας κάνουν το σπίτι, άνω κάτω οι κλέφτες που θα αρκεστούν σε αυτά τα λεφτά. Αφήνουμε κάποια χρήματα σε εμφανές σημείο (μήπως έτσι ικανοποιηθούν και φύγουν)

Και για όσους έχουν πέσει θύματα κλοπής (είναι πάρα πολλοί τον τελευταίο καιρό) με τα λεγόμενα της αστυνομίας, οι κλέφτες δεν διακινδυνεύουν να ξαναμπούν στο ίδιο σπίτι, φοβούμενοι ότι μπορεί να τους έχουν δει ή μπορεί να υπάρχουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: medlabgr.blogspot.com