Το Pinterest δείχνει τα απαραίτητα κομμάτια μιας σωστή διακόσμησης

  • Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 18:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Tο Pinterest έκανε έναν απολογισμό και συγκέντρωσε τα τελευταία trends στην εσωτερική διακόσμηση, έτσι ώστε να δούμε τι επικρατεί περισσότερο και να επιλέξουμε τι ταιριάζει σε εμάς αντίστοιχα. Εμείς ωστόσο, σκοπεύουμε να σου το κάνουμε ακόμα ευκολότερο.

Συγκεντρώσαμε τα πιο hot trends στο interior design, παρέα με μικρές συμβουλές σχετικά με το πώς να τα ενσωματώσεις στον δικό σου χώρο.

 

1. Γεωμετρικά τραπέζια και πλακάκια
Η αγάπη για τα γεωμετρικά σχήματα στα έπιπλα έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε συνδυασμό με κάποιες ψηφιδωτές λεπτομέρειες. Τα πλακάκια επιπλέον, είναι διαχρονική άποψη στο interior design και σίγουρα μια safe επιλογή για κάθε χώρο.

2. Φυτά
Μια μικρή επανάσταση γίνεται γύρω μας με το να μην τοποθετούμε πραγματικά φυτά στο σπίτι μας, αλλά… σε κάδρα! Τα καδραρισμένα φυτά ή τα βοτανικά σχέδια φαίνεται πως έχουν αγαπηθεί πολύ, καθώς, παρόλο που δεν είναι πραγματικό πράσινο, δίνουν αυτή την πράσινη, φυσική πινελιά που κάθε σπίτι χρειάζεται.

3. Κρόσσια
Τα κρόσσια ήρθαν για να μείνουν. Ξεκίνησαν κυρίως από τα διακοσμητικά μαξιλάρια στο σαλόνι μας αλλά πλέον, τα παρακολουθούμε να ανεβαίνουν στις προτιμήσεις πολύ γρήγορα, από τις πολυθρόνες μας μέχρι και τα φωτιστικά μας.

4.Χαλιά
Το χαλί είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας, καθώς καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του χώρου. Πρέπει επομένως να είναι προσεγμένο. Τα πιο minimal σχέδια προτιμώνται πολύ, ενώ μπορείς να συνδυάσεις και πιο ρετρό λεπτομέρειες, ανάλογα πάντα με το υπόλοιπο σπίτι.

5. Έντονες αποχρώσεις
Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα nude και τα παστέλ χρώματα και ας περάσουμε σε πιο έντονες χρωματικά αλλαγές! Το κόκκινο, το κυπαρισσί, το σκούρο μπλε είναι χρώματα που αγαπήθηκαν πολύ το 2017-2018 και υπάρχει λόγος. Τα συγκεκριμένα χρώματα δίνουν μια άλλη νότα στους τοίχους και αλλάζουν ολοκληρωτικά το εσωτερικό του σπιτιού.

6. Ψηφιδωτά πλακάκια
Τα ψηφιδωτά πλακάκια στους τοίχους μας είναι μία τάση που δεν φεύγει ποτέ. Δημιουργούν την αίσθηση ενός μικρού παλατιού, μιας μικρής όμορφης γωνιάς που μπορεί να είναι στους τοίχους ή το πάτωμα του μπάνιου.

 

Πηγή: savoirville