150 εκδηλώσεις στο φεστιβάλ Ηράκλειο Καλοκαίρι 2018 -55 με ελεύθερη είσοδο (Δείτε το πρόγραμμα)


     Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος  προετοίμασε με ιδιαίτερη φροντίδα το  πρόγραμμα των  Εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ  – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ηρακλείου.
  Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης»,
«Μ. Χατζιδάκις», στις Πύλες «Βηθλεέμ» (Νότια και Βόρεια) και στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου από τις                    8 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.
     Στο σύνολο τους οι εκδηλώσεις είναι 150 ενώ θα πραγματοποιηθούν και 55 προβολές ταινιών κινηματογράφου στο θερινό Σινεμά «Βηθλεέμ» από τις 16 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.
Από  τις φετινές Εκδηλώσεις οι 55 πραγματοποιούνται με Ελεύθερη Είσοδο.
    Το πρόγραμμα θα διαχειριστεί η ΔΗΚΕΗ και  συμπεριλαμβάνει:
⦁ Παραστάσεις Θεάτρου:  («ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη - Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος,  «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Ευριπίδη σε Σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ» με την  Κάρμεν Ρουγγέρι,  «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ» των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnsonσε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλλου, ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε συμπαραγωγή με το  ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και  Α. Μ. Τέχνη Χώρος  και υπό την  αιγίδα του   ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, παρουσιάζουν την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ», «ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ» του Νιλ Σάιμον με τους Γιάννη Ζουγανέλη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη και «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με τον Αιμίλιο Χειλάκη την Αθηνά Μαξίμου και τον Μιχάλη Σαράντη και άλλες).
⦁ Συναυλίες Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής: (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Παυλίνα Βουλγαράκη, και άλλοι).
⦁ Χορευτικά – ακροβατικά συγκροτήματα: Shaolin legend, Αργεντίνικο Tango.
⦁ Παιδικό Θέατρο: («ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ», «ZOO END THE ZOO», «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΑΣ»,  και άλλες παραστάσεις.
⦁ Παραδοσιακή Μουσική και Χορό,  
⦁ Θέατρο από ομάδες του Ηρακλείου,  
⦁ Παραστάσεις Πολιτιστικών Συλλόγων Μικρασιατών και Ποντίων, 
⦁ Αφιερώματα στην Κρητική Μουσική,  Στο Ρεμπέτικο,  Στο Λαϊκό Τραγούδι, Στο θεατρικό τραγούδι και άλλα,
⦁ Παραστάσεις Καραγκιόζη και Κουκλοθεάτρου,
⦁ Παραστάσεις με Ζογκλέρ και «Μάγους»,
⦁ Συναυλίες Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής και Κλασικής Μουσικής
Το Φεστιβάλ φιλοξενεί 100 παραστάσεις ντόπιων πολιτιστικών σχημάτων.
⦁ Προσφέρει στους Ηρακλειώτες παραστάσεις ποιότητας στο Θέατρο, τη Μουσική και το Χορό που παρουσιάζονται στην Αθήνα - Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλης της Ελλάδας καθώς και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 
⦁ Παράλληλα αγκαλιάζει όλα τα ντόπια καλλιτεχνικά σχήματα τα βοηθά στην παρουσίαση της δουλειάς τους και τα προβάλλει.
⦁ Οι Ηρακλειώτες έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού να παρακολουθήσουν Ελεύθερα (Δωρεάν) 55 παραστάσεις.
⦁ Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «ΒΗΘΛΕΕΜ» δίνει την δυνατότητα στους Ηρακλειώτες - μια εποχή που έχουν εξαφανισθεί τα θερινά Σινεμά - να παρακολουθήσουν ταινίες ποιότητας   (Α’ προβολής) με ένα πολύ φθηνό εισιτήριο (3,00€) στον  πανέμορφο χώρο των Ενετικών Τειχών.
⦁ Σε σχέση με τη διαχείριση πρέπει να τονίσουμε ότι τα έξοδα του φεστιβάλ δεν υπερβαίνουν των εσόδων με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται οικονομικά  ο Δήμος από τον κύκλο αυτό  των εκδηλώσεων. 
⦁ Το πιο σημαντικό βέβαια στοιχείο είναι η Συμμετοχή των Ηρακλειωτών σ ’αυτό.
⦁ Έτσι με βάση τις προηγούμενες χρονιές και τις φετινές συμμετοχές,  υπολογίζουμε ότι οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας θα γεμίσουν τα Κηποθέατρα και θα αναδείξουν το τις εκδηλώσεις  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018» για άλλη μια χρονιά σ’ έναν από τους σημαντικούς Πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας, καταλήγει ο Δήμος Ηρακλείου στην ανακοίνωση του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ