Κριός, μια παραλία και μια λίμνη από τον παράδεισο - Μοναχικοί και γοητευτικοί τόποι (φωτογραφίες)

  • Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 08:57
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Αν αγαπάτε την Κρήτη των παραδείσων και των εμπειριών τα βήματα σας είναι αδύνατον να μην σας οδηγήσουν στην παραλία και τη λίμνη Κριού. Η εξόρμηση προσφέρεται για ηρεμία σε τόπους ειδυλλιακούς με ελάχιστη οργάνωση, γεγονός που τους κάνει ακόμα γοητευτικότερους.

Η παραλία του Κριού βρίσκεται 10km δυτικά της Παλαιόχωρας και 90km νότια των Χανίων, στην ανατολική μεριά του Ακρωτηρίου Κριός. Είναι μια υπέροχη απόμερη παραλία μήκους περίπου 1km, η οποία χωρίζεται σε τρεις συνεχόμενους κόλπους με υπέροχο βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά.

Ηρεμία και χαλάρωση με μόνο μια καντίνα και λίγες ομπρέλες υπάρχουν στην κεντρική παραλία.

Δυτικά της παραλίας  πάνω στη «μύτη» του Ακρωτηρίου του Κριού, βρίσκεται μια άγνωστη και εξαιρετικής ομορφιάς παραλία, η Λίμνη Κριού. Η λίμνη Κριού είναι ένα μικρό απάνεμο κολπάκι περιτριγυρισμένο από βράχους που το κάνουν να μοιάζει με λίμνη. 

Ανάμεσα στους διάσπαρτους βράχους της παραλίας θα δείτε μαρμάρινους κίονες που πιστεύεται ότι προέρχονται από την αρχαία πόλη Βιένα ή Βίεννος που υπήρχε στο σημείο κατά την Ελληνιστική εποχή. 

Για να φτάσετε στην λίμνη Κριού θα ακολουθήσετε το τμήμα του μονοπατιού Ε4 που ξεκινάει από το δυτικό άκρο της παραλίας του Κριού, και ενώνει το την Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι.