Πρεμιέρα για το φεστιβάλ στα Μάταλα - Δίπλα στις σπηλιές των χίπις με πολύ μουσική και εκπλήξεις

  • Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 08:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Εκρηκτική αρχή με σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου κάνει σήμερα  Παρασκευή το Matala Beach Festival 2018. Διονύσης Σαββόπουλος, “Κίτρινα Ποδήλατα” και Ματούλα Ζαμάνη ανεβαίνουν στη σκηνή του φεστιβάλ “ταξιδεύοντας” τους Κρητικούς σε μουσικές περιπλανήσεις από παλιά, νέα, αλλά και αγαπημένα τραγούδια.

Πρώτα στο stage θα ανέβουν στις 7 το απόγευμα τα “Κίτρινα Ποδήλατα”. Οι Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, στην πιο δημιουργική περίοδο της 18ετούς πορείας τους, μετά και την κυκλοφορία του Vol2 “The Orchestra project”, υπόσχονται ένα εκρηκτικό stage performance και τραγούδια “πίσω απ’ τη βιτρίνα”, να μετατρέψουν τις βραδιές μας σε δυνατές συναυλιακές εμπειρίες, που θα αναθερμάνουν τις ελπίδες μας για καλύτερες μέρες.

Στις 9:30 το βράδυ στη σκηνή ανεβαίνει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί εγκαινίασαν ένα είδος που δεν υπήρχε μέχρι τότε, συγχρονίζοντας το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Πρόκειται για έναν μουσικό μύθο στην Ελλάδα.

Δημοσιογράφοι και κοινό συχνά τον αποκαλούν «Έλληνα Ντίλαν». Ο ίδιος προτιμά να λέει ότι είναι ο «Έλληνας Σαββόπουλος». Φέτος θα κάνει την έναρξη στο Matala Beach Festival, όπου θα παρουσιάσει τραγούδια απ’ όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με το δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της χώρας. Στήνουν μια παράσταση που ξεπερνάει τα σύνορα και δίνει νέο νόημα σε αυτό που αποκαλούμε “world music”.

Θα ακολουθήσει, στις 11:30 το βράδυ, η “πέρδικα” των Τρικάλων Ματούλα Ζαμάνη.

Η Ματούλα Ζαμάνη μάς καλεί στο τραγούδι και στο χορό, στη μελαγχολία που γίνεται γέλιο και τρυφερότητα, στα δάχτυλα και τις ανάσες, “Επειδή η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος”.