10 πράγματα που δεν ξέρουμε για τη βασιλική οικογένεια και το φαγητό της

Οι βασιλείς έχουν γίνει πλέον οι νέοι celebrities, καθώς όλοι μας δεν χορταίνουμε να μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής τους, από τις πιπεράτες σχέσεις τους μέχρι τη διατροφή τους. Όσο και να έχεις εντρυφήσει όμως σε ό, τι σχετίζεται με τους γαλαζοαίματους, βάζουμε στοίχημα ότι δεν ξέρεις τα παρακάτω fun facts:

1. O Χάρι και ο Ουίλιαμ έχουν διαφορετικές γευστικές παλέτες
«Στον Ουίλιαμ δεν αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά», λέει ο πρώην βασιλικός σεφ, Darren McGrady. «Δεν τού αρέσουν πολύ τα πικάντικα φαγητά, ενώ ο Χάρι λατρεύει τα πιάτα με κάρι», συνεχίζει. «Και τα δύο αγόρια αγαπούν την πίτσα».

2. Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν έτρωγε κόκκινο κρέας
«Η Πριγκίπισσα δεν έτρωγε καθόλου κόκκινο κρέας, αλλά ο Ουίλιαμ και ο Χάρι έτρωγαν συχνά φιλέτο βοείου κρέατος. Τους άρεσαν τα παϊδάκια, οπότε τα μαγείρευα συχνά», αποκαλύπτει ο σεφ.

3. Η Βασίλισσα τρελαίνεται για σοκολάτα
«Για μεσημεριανό, η Βασίλισσα έτρωγε σολωμό, κυνήγι ή αγριόγαλο. Επίσης, τρελαίνεται για σοκολάτα! Έτρωγε όσο περισσότερο μπορούσε», λέει ο σεφ.

4. Ο Χάρι και ο Ουίλιαμ όταν ήταν παιδιά τρέφονταν όπως οι ενήλικες
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν κάθετη στο να τρώνε τα παιδιά το ίδιο φαγητό με τους ενήλικες κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων. «Επέμενε να τρώνε ό,τι και οι υπόλοιποι καλεσμένοι», λέει ο McGardy.

5. Η Νταιάνα πήγαινε συχνά τους γιους της για fast food
H Πριγκίπισσα δεν δίσταζε πολλές φορές να τους κακομαθαίνει και να τους επιτρέπει να τρώνε ό,τι θέλουν. Συχνά τούς πήγαινε μάλιστα στα McDonald’s για το αγαπημένο τους junk food. « Η πριγκίπισσα ήθελε τα αγόρια να είναι χαρούμενα και τα άφηνε να τρώνε ό, τι ζητούσαν, όταν ήταν μόνα μαζί της», λέει ο σεφ.

6. Η Βασίλισσα έχει το δικό της φαστφουντάδικο
Σύμφωνα με το Business Insider, η βασίλισσα έχει στην κατοχή της ένα κατάστημα McDonald’s στο εμπορικό κέντρο Banbury, το οποίο βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο. Μάλιστα ολόκληρο το κτήριο έχει χτιστεί σε περιοχή που ανήκει στο παλάτι, το οποίο μάλιστα χρηματοδότησε και την όλη κατασκευή του.

7. Η Βασίλισσα πίνει 4 αλκοολούχα ποτά τη μέρα
Πριν το μεσημεριανό λατρεύει να πίνει ένα κοκτέιλ με τζιν, λεμόνι, πάγο και Dubonnet, ένα απεριτίφ με βάση το κρασί. Επιπλέον, λατρεύει να απολαμβάνει το γεύμα της με τη συνοδεία ενός ποτηριού με κρασί, ενώ στη συνέχεια ενδίδει και σε ένα κομμάτι σοκολάτας για επιδόρπιο. Το βραδάκι, συνήθως προτιμά ένα dry martini, ενώ στη συνέχεια πάντα τελειώνει την ημέρα της με ένα ποτήρι καλής, ακριβής σαμπάνιας. Οι αγαπημένες της μάρκες είναι οι Bollinger, Lanson και King.

8. Το αγαπημένο γλυκό της Βασίλισσας είναι το…
… το μωσαϊκό! Η αυτού μεγαλειότης μάλιστα το λατρεύει τόσο που εάν τυχόν περισσέψει κάποιο κομμάτι και η βασίλισσα πρέπει να φύγει για διακοπές, η σεφ της θα το πακετάρει για να το πάρει μαζί της!

9. Η βασιλική οικογένεια απαγορεύεται να φάει ορισμένα φαγητά
Υπάρχει ένα είδος φαγητού που ιστορικά απαγορεύεται η βασιλική οικογένεια να παραγγείλει όταν γευματίζει έξω. Ο λόγος για τα οστρακοειδή, από τα οποία απέχουν οι διάδοχοι του θρόνου, αλλά και τα κοντινά συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς θεωρείται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δηλητηριαστούν από αυτά. Εκτός αυτών όμως, η βασιλική οικογένεια απαγορεύεται να καταναλώσει ωμό κρέας και νερό βρύσης ξένων χωρών, προκειμένου να γλιτώσει από πιθανές ασθένειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το πολυάσχολο πρόγραμμα της.

10. Ο Πρίγκιπας Γεώργιος και η Πριγκίπισσα Σάρλοτ δεν λατρεύουν τις γκουρμέ γεύσεις
Πρόσφατα η Κέιτ Μίντλεντον αποκάλυψε πως το αγαπημένο φαγητό του γιου και της κόρης της είναι η πίτσα. «Έχω φτιάξει και με τον Γεώργιο και τη Σάρλοτ ζύμη για πίτσα», είπε πιο συγκεκριμένα η Κέιτ. «Το λατρεύουν γιατί μπορούν να λερώσουν τα χέρια τους», εξήγησε.

olivemagazine.gr