Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό

  • Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

1 πακέτο (500 γρ.) τορτελίνια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα,

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά να ζεσταθεί η σάλτσα και να λιώσει το τυρί. Τότε προσθέτουμε τα τορτελίνια, τα φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

Αφηστε καποιο σχολιο