Μαγικές βραδιές στο φεστιβάλ των Ματάλων - Πρεμιέρα με Σαββόπουλο, Κίτρινα ποδήλατα και Ματούλα Ζαμάνη

  • Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 08:32
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το Matala Beach Festival ξεκινά φέτος με τον Διονύση Σαββόπουλο, τα Κίτρινα ποδήλατα και τη Ματούλα Ζαμάνη που θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ την Παρασκευή 22 Ιουνίου.

Τα Κίτρινα ποδήλατα θα ανέβουν στη κεντρικη σκηνή του φεστιβάλ στις 7 το απόγευμα και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Το δυναμικό live-rock συγκρότημα, αναλαμβάνει, ως ο κυριότερος εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής ροκ σκηνής, να μεταδώσει την ανεξάντλητη ενέργειά του, ενισχύοντας την πεποίθηση πως… «μέσα απ την παρέα που ενώνεται, μέσα απο την μουσική και τα ισχυρά μηνύματά της, μπορούμε όλοι να ανακαλύψουμε μια φωτεινότερη πλευρά του εαυτού μας». Τα  ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, οι Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, στην πιο δημιουργική περίοδο της 18ετούς πορείας τους, μετά και την κυκλοφορία του Vol2 «the Orchestra project», υπόσχονται ένα εκρηκτικό stage performance και τραγούδια «πίσω απ την βιτρίνα», να μετατρέψουν τις βραδιές μας σε δυνατές συναυλιακές εμπειρίες που θα αναθερμάνουν τις ελπίδες μας για καλύτερες μέρες".

Θα ακολουθήσει στις 9:30 ο Διονύσης Σαββόπουλος που όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: "Έρχεται να «δέσει» με τα τραγούδια του στον τόπο που φέρει την ατμόσφαιρα μιας εποχής που έγραψε ιστορία.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο πρωτεργάτης ενός μουσικού ρεύματος που στην Ελλάδα ονομάστηκε «Έλληνες τραγουδοποιοί». Το 1963 πρωτοπαρουσίασε τραγούδια που ερμήνευε ο ίδιος σε στίχους και μουσική δική του. Τα τραγούδια του     συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί εγκαινίασαν ένα είδος που δεν υπήρχε μέχρι τότε, συγχρονίζοντας το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Πρόκειται για ένα μουσικό μύθο στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και κοινό συχνά τον αποκαλούν «Έλληνα Ντύλαν». Ο ίδιος, προτιμά να λέει ότι είναι ο «Έλληνας Σαββόπουλος».

Φέτος θα κάνει την έναρξη στο Matala Beach Festival όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της χώρας. Στήνουν μια παράσταση που ξεπερνάει  τα σύνορα και δίνει νέο νόημα σε αυτό που αποκαλούμε “world music”.

Ξεχωριστή παρουσία δίπλα του η νέα τραγουδοποιός και συνθέτης,  η Κατερίνα Πολέμη που έχει ξεκινήσει ήδη το δικό της συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Εχει ξεχωρίσει παγκοσμίως με την βράβευση της για την μουσική στην κινηματογραφική ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Πραγματοποιεί παραστάσεις τόσο στην  Ελλάδα όσο και στην Βραζιλία. Οι στίχοι της και η μουσική της, έρχονται κατευθείαν από την καινούρια  κουλτούρα των νέων ανθρώπων που μετακινούνται σε όλο τον κόσμο σαν να είναι σπίτι τους και γράφει με άνεση στίχους στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πορτογαλικά.

Συμμετέχουν:

Γιώτης Κιουρτσόγλου, μπάσο

Καλλίστρατος Δρακόπουλος, τύμπανα

Στάθης Αννινος, πλήκτρα

Ηχος: Γιάννης Τούντας

Φώτα: Περικλής Μαθιέλης

Παραγωγή: Well art live"

Τη βραδιά θα κλείσει ξεκινώντας στις 11:30 η Ματούλα Ζαμάνη που όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών: "

Στα Μάταλα της Κρήτης και στο φανταστικό τεταρτημόριο της μνήμης του πόθου και της θάλασσας, η Mατούλα Ζαμάνη,η πέρδικα των Τρικάλων,έρχεται από τους αμοργιανούς βράχους με καινούργια τραγούδια στο χρώμα του ουρανού και συννεφιασμένες κυριακές στο πλαι των βουνών
Σε συνθήκη καλοκαιρίας, με δικά της περιπλανώμενα τραγούδια, λαϊκές μελωδίες της ζωής, άσματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου κι αλλόκοτες ιστορίες που σφηνώνουν στην κάρδια και φυτρώνουν στο νου.

Η Ματούλα Ζαμάνη μας καλεί στο τραγούδι και στον χορό, στην μελαγχολία που γίνεται γέλιο και τρυφερότητα, στα δάχτυλα και τις ανάσες.

"Επειδή η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος"

Σταθεροί συνταξιδιώτες της:
Κώστας Νικολόπουλος: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Θάνος Καζαντζής τύμπανα-pads
Γιάννης Κονταράτος: βιολί
Ηλίας Ρότσιας :ηλεκτρικό μπάσο
Μένιος Γούναρης:πλήκτρα
Χρήστος Ψαρομήλιγκος:βιόλα
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Δημητριάδης
Μοnitoring: Νίκος Κόλλιας
Φώτα:Περικλής Μαθιέλλης"