Σπιτικό παγωτό παρφέ εύκολα και γρήγορα!

  • Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσιστικό παγωτό τις ζεστές μέρες; Το πράγμα χειροτερεύει όταν μιλάμε για παγωτό παρφέ. Ένα παγωτό δηλαδή με στρώσεις από ξηρούς καρπούς και φρουί ζελέ. Και αν δεν σου αρέσει κάτι από αυτά μην ανησυχείς. Μπορείς να το φτιάξεις με παραλλαγές, προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά!

Υλικά

κρόκους από 5 αβγά
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 ml. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
ασπράδια από 3 αβγά, χτυπημένα σε μαρέγκα με 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 φλ. αμύγδαλα (ανάλατα), φουντούκια, καρύδια
3/4 φλ. φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν μαρί ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, να ζεσταθούν οι κρόκοι και το μείγμα να πάρει μια ανοιχτή απόχρωση. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και αφού κρυώσει, το χτυπάμε με το φτερό για περίπου 5′ μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει ελαφρώς.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, και συνεχίζουμε με τους μισούς ξηρούς καρπούς και τα μισά φρουί γλασέ. Ενσωματώνουμε και την μαρέγκα, ανακατεύοντας την απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει. Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και το φρουί γλασέ, και το αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν έχει παγώσει, ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη, την αφαιρούμε, κόβουμε το παγωτό και το σερβίρουμε.

Αντί για φρουί γλασέ μπορείτε να βάλετε αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα και φράουλες αφού πρώτα τα μουλιάσετε σε ένα σφηνάκι μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας σας. Επίσης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, χτυπώντας τους κρόκους στο μίξερ, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη ή 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή βανίλια.

Εάν πάλι λατρεύεις την σοκολάτα, πρόσθεσε 250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, προτού προσθέσεις την κρέμα γάλακτος.

ediva.gr

Αφηστε καποιο σχολιο