Κι όμως, το λάδι καρύδας έχει πολλές χρήσεις στην ομορφιά

  • Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 20:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σώμα

1. Για να ξεβαφτείς
Ακόμα και η πιο δύσκολη αδιάβροχη μάσκαρα δεν μπορεί να αντισταθεί στο λάδι καρύδας. Άπλωσέ το κατευθείαν στο πρόσωπό σου σαν καθαριστικό και άφησέ το για λίγο. Το μακιγιάζ σου θα βγει στο λεπτό. 

 

2. Για δροσερή αναπνοή
Κάνε γαργάρες για 20 λεπτά με μία κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας. Αυτό θα καθαρίσει το στόμα σου από τα μικρόβια και θα οδηγήσει σε πιο φρέσκια αναπνοή και πιο λευκά δόντια. 

 

3. Λοσιόν σώματος
Φτιάξε τη δική σου λοσιόν σώματος με λάδι καρύδας.

 

4. Καθαριστικό για τα πινέλα του μακιγιάζ
Πλένε τα πινέλα του μακιγιάζ σου κάθε μήνα με ένα μείγμα που αποτελείται από δύο μέρη αντιβακτηριακό σαπούνι και ένα μέρος λάδι καρύδας. 

 

5. Κρέμα για κάτω από τα μάτια
Θέλεις να ξοδεύεις χρήματα σε κρέμες ματιών; Μπορείς να γλιτώσεις τα χρήματα βάζοντας λάδι καρύδας κάτω από τα μάτια σου. Είναι εξαιρετικό ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα μάτια. 

 

6. Scrub για το σώμα
Ανάμειξε μισή κούπα λάδι καρύδας με μία χούφτα αλατιού ή ζάχαρης για να δημιουργήσεις ένα απολεπιστικό προϊόν. 

 

7. Λάδι για μασάζ
Ζέστανε λάδι καρύδας στο φούρνο μικροκυμάτων και πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια, όπως είναι η λεβάντα ή η μέντα για να δημιουργήσεις ένα υπέροχο λάδι για μασάζ. 

 

8. Οδοντόκρεμα για πιο λευκά δόντια
Ξέμεινες από οδοντόκρεμα; Ανάμειξε σε ένα μπολ λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα και πλύνε τα δόντια σου με αυτό. Όλοι θα αναρωτιούνται πώς απέκτησες τόσο λευκό χαμόγελο..

 

9. Κρέμα ξυρίσματος
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκέτο λάδι καρύδας για να ξυρίσεις τα πόδια σου και ταυτόχρονα να τα διατηρήσεις ενυδατωμένα. 

 

10. Conditioner
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεστό λάδι καρύδας πριν λούσεις τα μαλλιά σου και να τα αφήσεις να το απορροφήσουν για περίπου μία ώρα. Έπειτα λούσ’τα κανονικά. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

 

11. Κρέμα νυχτός
Βάλε λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς για καλύτερα ενυδατικά αποτελέσματα. Τα αντιοξειδωτικά του λαδιού είναι τέλεια για να απαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες από το πρόσωπό σου όσο κοιμάσαι. 

 

12. Αποσμητικό
Ανάμειξε λάδι καρύδας, σκόνη αραρούτι, άμυλο καλαμποκιού, μαγειρική σόδα και ένα αρωματικό λάδι και το σπιτικό αποσμητικό σου είναι έτοιμο. 

 

Πηγή: faysbook