Πώς να καθαρίσετε τα εμαγιέ μάτια της κουζίνας;

  • Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 15:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Συχνά οι κουζίνες με εμαγιέ μάτια λερώνονται με λίπη τα οποία ξεραίνονται και είναι δύσκολο να απομακρυνθούν...
– όχι αδύνατο ωστόσο. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσουν στην εντέλεια.

Απαλά υφάσματα Τα απαλά υφάσματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το καθάρισμα της κουζίνας σας, καθώς εκμηδενίζουν την πιθανότητα να την γρατσουνίσετε αφήνοντας μόνιμο σημάδι. Χρησιμοποιήστε τα σε συνδυασμό με ένα καθαριστικό σε μορφή κρέμας. Μουσκέψτε το ύφασμα σε ζεστό νερό και έπειτα αφήστε το για λίγη ώρα πάνω στους λεκέδες μαζί με το καθαριστικό ώστε να μαλακώσουν και να βγουν. Έπειτα σκουπίστε ώστε να απομακρυνθούν οι λεκέδες.

Σπρέι Αν οι λεκέδες σας επιμένουν, τότε ίσως χρειαστεί να λάβετε πιο δραστικά μέτρα. Προμηθευτείτε ένα λιποδιαλυτικό σπρέι και ψεκάστε απευθείας πάνω στους επίμονους λεκέδες. Αφήστε το για 1 ώρα και έπειτα καθαρίστε όπως αναφέραμε παραπάνω, απομακρύνοντας τον λεκέ και το καθαριστικό με ένα μαλακό πανί.

Σύρμα Αν δοκιμάσατε τα παραπάνω και οι λεκέδες σας έχουν πεισμώσει, τότε είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως ένα σφουγγαράκι με σύρμα είναι σχετικά ασφαλές για να το χρησιμοποιήσετε στα εμαγιέ μάτια, απλώς περιορίστε το τρίψιμο στα σημεία των λεκέδων. Το κλασσικό πράσινο σφουγγαράκι είναι μια καλή επιλογή όταν όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με σπρέι ή καθαριστική κρέμα.

Τέλος, αν προτιμάτε τα φυσικά προϊόντα, τότε η μαγειρική σόδα μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Πασπαλίστε την κουζίνα σας με σόδα και λίγο ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για λίγες ώρες. Έπειτα ξεπλύνετε με ένα μαλακό πανί και θα δείτε τους λεκέδες να απομακρύνονται.