Συνήθειες που σε απομακρύνουν από ένα δυνατό healthy lifestyle

Το καλοκαίρι είναι εδώ, και αυτή την εποχή του χρόνου θέλεις πάντα να αισθάνεσαι στα καλύτερά σου  - αλλά δεν είναι δεδομένο. Παρά την υγιεινή διατροφή και τις τακτικές προπονήσεις, εξακολουθείς να αισθάνεσαι κάτι λιγότερο από το καλύτερό σου. Πιθανότατα κάνεις κάτι το οποίο σαμποτάρει τον εαυτό σου χωρίς να το συνειδητοποιείς. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να το διορθώσεις.

Συχνά η κυριότερη αιτία του να μην αισθάνεσαι ως η καλύτερη version του εαυτού, χάρη σε συμπτώματα όπως το φούσκωμα και ο λήθαργος, δεν είναι κατ 'ανάγκη τα τρόφιμα που καταναλώνεις αλλά και τον τρόπο ζωής που ακολουθείς... Το άγχος και οι κακές συνήθειες επηρεάζουν συστηματικά το σώμα σου, αλλά αν γνωρίζεις τον λόγο, μπορείς και να τα αποφύγεις. Εδώ ερχόμαστε να διασώσουμε το καλοκαίρι σου με αυτές τις 7 συμβουλές για να αποφύγεις αυτές τις συνήθειες που κάνεις στην καθημερινότητά σου και σε εμποδίζουν να είσαι ο,τι καλύτερο μπορείς.

Κάνεις υπερβολικά focus στη διατροφή σου
Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει το πρωί για να οργανώσεις τα σωστά γεύματα και snack, εξασφαλίζοντας ότι μεγιστοποιείς τις θρεπτικές ιδιότητες συγκεκριμένων τροφών που προσθέτεις στη διατροφή σου, αλλά μετά από καμιά βδομάδα, νιώθεις... ακριβώς το ίδιο όπως όταν ξεκίνησες;
Ο,τι καταναλώνεις προσεκτικά, αλλά υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι στον τρόπο ζωής σου που μπορεί να το έχεις αγνοήσει αρκετά εύκολα: την άσκηση. Οι 'clean' διατροφικές σου συνήθειες μπορεί να αποδειχθούν σχεδόν άχρηστες εάν γενικά κάνεις καθιστική ζωή. Δεν έχει σημασία τι θα κάνεις (γυμναστήριο, κολύμπι, περπάτημα) αλλά η κίνηση έχει ζωτική σημασία. Κάνει καλό στον εγκέφαλο, στο σώμα και την πέψη σου.
Έτσι, αν θέλετε να αισθανθείς καλύτερα και νιώθεις πως ήσουν αλυσοδεμένη στο γραφείο σου το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αναζήτησε την προπόνηση που θα σου ταιριάξει καλύτερα.

Εμπιστεύεσαι την ένδειξη light στα τρόφιμα
Αρχικά, αν γράφει light στη συσκευασία, πιθανότατα έχεις πέσει στο πρώτο σου ατόπημα. Τα πιο υγιεινά τρόφιμα εκεί έξω δεν είναι συσκευασμένα - τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι αυτά που πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα κύρια γεύματα και snack σου, όσο πιο τοπικά προερχόμενα τόσο το καλύτερο. Δεύτερον, η λέξη 'light' συχνά σημαίνει ότι έχει αφαιρεθεί κάτι ή έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Το «ελαφρύ» τυρί ή το γιαούρτι είναι ένα απλώς υγιεινό γαλακτοκομικό προϊόν που έχει απολέσει τα καλά του λιπαρά. Το light ουσιαστικά σημαίνει λιγότερη ικανοποιητική γεύση, αλλά έτσι θα κυνηγήσεις το προγραμματισμένο σνακ σου νωρίτερα από ο,τι πρέπει και ίσως και σε περισσότερη ποσότητα. 

Πίνεις νερό όταν τρως
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος για έναν καλό και υγιή τρόπο ζωής, και οι περισσότεροι διατροφολόγοι συνιστούν οκτώ ποτήρια ή περίπου 1,5 λίτρο νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά ενώ το νερό είναι απολύτως καθοριστικό για τη διατήρηση ενός ενυδατωμένου και υγιούς σώματος, είναι καλύτερο να το αποφεύγεις κατά τη διάρκεια των γευμάτων, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την πεπτική διαδικασία και να σου προκαλέσει αίσθηση φουσκώματος. Πρόσεξε λοιπόν να μην κάνεις αυτό το εύκολο λάθος: προσπάθησε πάντα να πιεις ένα ποτήρι νερό ή ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι το πρωί με άδειο στομάχι και έχε ένα μπουκάλι νερό μαζί σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά απόφυγε να πιεις στο μεσημεριανό και βραδινό σου γεύμα.

Βλέπεις τους υδατάνθρακες σαν την πηγή του κακού
Κάθε φορά που ξεκινάς μια νέα δίαιτα, εξαλείφεις τους υδατάνθρακες σαν να είναι ο διάβολος που έχει πάρει τη μορφή ψωμιού σε φέτες. Οι υδατάνθρακες δεν είναι οι χειρότεροι εχθροί μας: όπως όλα τα άλλα θρεπτικά συστατικά, είναι απαραίτητοι για να στηρίξουν έναν καλό τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή. Το σημαντικό είναι να μην τους υπερκαταναλώνεις: διάλεξε ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης και μπορείς να συνεχίσεις εμπλουτίζοντας τη διατροφή σου με κους κους, σπανάκι και πλιγούρι. Επίτρεψε στον εαυτό σου περιστασιακά ένα ποτήρι κρασί και ένα κομμάτι πίτσα ή δύο (ή έξι ...). Μια στο τόσο δεν σημαίνει πως θα ρθει και το τέλος του κόσμου, στην πραγματικότητα είναι σημαντικό και συμβάλλει και στην ευτυχία σου. Απλά όχι κάθε βράδυ της εβδομάδας...

Η κατανάλωση αλκοόλ
«Θα πιω μόνο ένα ποτό». Αναλογίσου πόσες φορές το έχεις πει, μόνο που στο τέλος της βραδιάς έχεις καταλήξει να έχεις καταναλώσει 5 ποτήρια κρασιού και δύο cocktail ενώ υπόσχεσαι νοερά  στον εαυτό σου πως αυτή ήταν η τελευταία φορά. Το αλκοόλ έχει μηδενικά διατροφικά οφέλη και τείνει να φουσκώνει το στομάχι, ακόμα και όταν είναι άδειο - και σίγουρα δεν σου συνιστούμε να πίνεις με άδειο στομάχι σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης των θερμίδων. Το να χαλαρώσεις με ένα ποτήρι κρασί δεν είναι κατακριτέο, αλλά αν θέλεις να νιώσεις πραγματικά καλά, μην κάνεις το ποτό μετά την δουλειά μια συνήθεια που συμβαίνει τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Πηγή: savoirville