Πανεύκολο παγωτό πραλίνας ξυλάκι, με δύο υλικά

  • Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα υπέροχο, γευστικότατα παγωτό πραλίνας φουντουκιού με 2 μόνο υλικά. Η πλούσια κρεμώδης γεύση της πραλίνας (Νουτέλα, Μερέντα ή άλλη επιλογής σας), με το συνδυασμό του σοκολατένιου γάλακτος αμυγδάλου θα σας εντυπωσιάσει με τη τέλεια γεύση και υφή του. Μια εύκολη συνταγή  για να απολαύσετε ένα ξυλάκι παγωτό που σίγουρα θα λατρέψουν οι μικροί και μεγάλοι λάτρεις του παγωτό και της σοκολάτας. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

1/2 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα, Νουτέλα ή άλλη επιλογής σας), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ. τσαγιού Ρόφημα Αμυγδάλου με σοκολάτα της “Aplro” (σε όλα τα μεγάλα Σ.Μ. το βρήκα στον ΑΒ)
Θα χρειαστείτε: 6 μέτριες θήκες με τα μπαστουνάκια τους (ξυλάκια) για παγωτό ξυλάκι [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, τοποθετείτε τη πραλίνα φουντουκιού, προσθέτετε 1/2 φλ. από το σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα να ενσωματωθεί. Προσθέτετε σταδιακά και το υπόλοιπο σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου συνεχίζοντας να χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα λείο μείγμα. 
Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στα καλούπια/θήκες για παγωτό ξυλάκι, βάζετε και τα ξυλάκια και τα βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά για 1 ολόκληρο βράδυ. Απολαύστε τα!!!

[*] Αν δεν έχετε θήκες/ καλούπια για παγωτό ξυλάκι (υπάρχουν στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές) μπορείτε να προμηθευτείτε από τα Σούπερ Μάρκετς μικρά πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης και αντίστοιχα ξυλάκια (ή γλωσσοπίεστρα από το φαρμακείο) και να τα χρησιμοποιήσετε ως καλούπια (Βλέπε φωτογραφία πιο κάτω).

Σημείωση: Η ποσότητα των παγωτών που θα έχετε εξαρτάται από το μέγεθος των καλουπιών, ποτηράκια ή ειδικές θήκες. 

sintayes.gr