Βάζεις σωστά το ρουζ σου;

  • Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 18:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Το ρουζ θα είναι πάντα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του μακιγιάζ μας. Γι'αυτό τον λόγο θα πρέπει να γνωρίζεις τα κατάλληλα tips για να το τοποθετείς σωστά. Οποιοδήποτε κι αν είναι το σχήμα του προσώπου σου, θα πρέπει να προσαρμόσεις την τοποθέτηση του ρουζ στα κατάλληλα σημεία.

Η buying director, Margaret Michell, προτείνει στο Grazia Daily να χρησιμοποιούμε πάντα το κατάλληλο primer πριν το μακιγιάζ, ώστε να έχουμε ένα σωστό και long lasting αποτέλεσμα. Επίσης, τονίζει πως σε σύγκριση με άλλα προϊόντα, το ρουζ σε πουδρένια υφή έχει μεγαλύτερη διάρκεια και απόδοση. Αν, όμως, προτιμάς το ρουζ σε μορφή cream, τότε δεν έχεις παρά να το σετάρεις με μια καλή πούδρα και φυσικά να μην ξεχάσεις το setting spray για το τέλος.

Σε περίπτωση που είσαι λάτρης του φυσικού look και θες να χρησιμοποιήσεις ρουζ μόνο σε μορφή cream, τότε σου έχουμε τη λύση! Επίλεξε ένα προϊόν που σου ταιριάζει και τοποθέτησέ το ταμποναριστά στα «μήλα». Έπειτα προσπάθησε με απαλές κινήσεις να απλώσεις το προϊόν και λίγο πιο κάτω, ώστε να μη φαίνεται έντονο σε ένα και μόνο σημείο. Με αυτό το είδος blending θα δημιουργήσεις το look που λατρεύεις.

Ο πιο δυνατός συνδυασμός βέβαια για το καλοκαίρι, αποτελείται από ρουζ και πούδρα. Για αρχή, χρησιμοποίησε ένα powder ρουζ με ένα πινέλο (για ρουζ) και προσπάθησε να το τοποθετήσεις σε συνδυασμό με μια διάφανη πούδρα ώστε να μείνει σταθερό. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις ένα long lasting αποτέλεσμα και το ρουζ σου θα λάμπει όσο πρέπει.

Αν είσαι από τα κορίτσια που προτιμούν liquid ρουζ, η Michell προτείνει να τοποθετείς πρώτα λίγη ποσότητα στο χέρι σου και έπειτα να χρησιμοποιήσεις ένα καλό πινέλο για να το προσαρμόσεις στα μήλα με την κατάλληλη ποσότητα.

Για το τέλος κρατήσαμε ένα all time classic που μας αφορά όλες. Τελικά χαμογελάμε όταν βάζουμε το ρουζ μας; Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Αν έχεις συνηθίσει να χαμογελάς όταν τοποθετείς το ρουζ, τότε συνέχισε να το κάνεις, αλλά όχι έντονα. Κι αυτό γιατί τα «μήλα» του προσώπου ανεβαίνουν προς τα πάνω και ίσως δεν σε βοηθούν να τοποθετήσεις σωστά το ρουζ.

 

Πηγή: savoirville