Η Yahoo ανακοίνωσε το τέλος του messenger

Σε μια απ’ τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της αποφάσισε να βάλει τέλος η Yahoo. To Yahoo Messenger σταματάει τη λειτουργία του απ’ τον επόμενο μήνα. Η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Yahoo ανακοίνωσε το τέλος του messenger, το οποίο θα τερματίσει τη λειτουργία του στις 17 Ιουλίου. Μετά απ’ αυτή την ημερομηνία, οι χρήστες δεν θα μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή.

Η Yahoo είπε πως καταργεί το messenger με σκοπό να δημιουργήσει μια πιο ανανεωμένη εφαρμογή για chat, η οποία θα είναι πιο σύγχρονη με νέα χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση έγινε στο Yahoo Help forum, όπου η εταιρεία έγραψε:

Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλούς ακόλουθους που χρησιμοποιούν το Yahoo Messenger από την ημέρα της δημιουργίας του καθώς ήταν μια από τις πρώτες εφαρμογές chat του είδους του. Όσο οι ανάγκες και τα trends συνεχίζουν να αλλάζουν, προσπαθούμε να φτιάξουμε νέα εργαλεία που να ταιριάζουν στις ανάγκες των χρηστών

Σημειώνεται πως το Yahoo Messenger ήταν μια από τις πρώτες chat εφαρμογές και ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια.

Μπορεί αρχικά ν’ αγαπήθηκε απ’ τους χρήστες υπολογιστών, όμως, όταν ήρθαν στη ζωή μας τα smartphones, το Yahoo Messenger έχασε πολλούς απ’ τους φανς του.

Μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμα ο αντικαταστάτης υπηρεσίας, όμως, όλα δείχνουν ότι η Yahoo δοκιμάζει μια invite-only εφαρμογή με το όνομα Yahoo Squirrel.

Οι χρήστες του Yahoo Messenger θα έχουν περιθώριο 6 μηνών απ’ τις 17 Ιουλίου για να κατεβάσουν το ιστορικό των μηνυμάτων τους.

 

Πηγή: ipop.gr