Η δίαιτα που σου ταιριάζει ανάλογα με την προσωπικότητά σου -Η καλύτερη για τον κάθε τύπο

 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σκεφτόμαστε παραλία, θάλασσα, ηλιοθεραπεία...

Μετά σκεφτόμαστε καλύτερα και θυμόμαστε ότι δεν είμαστε έτοιμες για να φορέσουμε μαγιό γιατί δεν έχουμε φτιάξει το beach body που ονειρευόμαστε.

Ψάχνουμε δίαιτες, διατροφές, προγράμματα. Βρίσκουμε άπειρες που κυκλοφορούν σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αλλά ποια μας ταιριάζει πραγματικά;

Δεν λειτουργούν όλες οι δίαιτες σε όλους. Πρέπει λοιπόν να βρούμε ποια είναι για εμάς και ποια θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα πάνω μας.

Η γυμνάστρια Jen Widerstrom σκέφτηκε κάτι πολύ έξυπνο. Ίσως όλα έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας.

Στο βιβλίο της, Diet Right for Your Personality Type, παρουσιάζει κάτι πολύ απλό και πραγματικά έξυπνο.

Διαφορετική δίαιτα και διατροφή ανάλογα με την προσωπικότητά μας.Αυτή μας επηρεάζει και μας κάνει αυτούς που είμαστε, οπότε είναι λογικό να μας ταιριάζει κάτι διαφορετικό στον καθένα.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Ο οργανωτικός

Κοιτάς τις λεπτομέρειες ενώ όσον αφορά σε δίαιτα και άσκηση είσαι όλα ή τίποτα. Τα ακολουθείς όλα κατά γράμμα και κόβεις ότι πρέπει. Ωστόσο, μετά από λίγο στρεσάρεσε. Το καλύτερο για σένα είναι ένα οργανωμένο πλάνο γευμάτων με θρεπτικές μαγειρεμένες μερίδες φαγητού Σάββατα και Τετάρτες. Σου αρέσει να οργανώνεις και να παραμένεις στη ρουτίνα σου, έτσι μπορείς να κάνεις μια λίστα με τα ψώνια σου και συνταγές για κάθε γεύμα.

Ο επαναστάτης

Είσαι περίεργη, αισιόδοξη, δημιουργική και αυθόρμητη και έχεις μια πιο ελεύθερη προσέγγιση της ζωής. Αργείς συχνά στα ραντεβού σου. Μισείς τις ρουτίνες και προτιμάς να βλέπεις το δάσος και όχι το δέντρο. Ούτε πλάνα ούτε λίστες για σένα. Μέτρα τις μερίδες σου και άφησε ένα κενό 2-3 ωρών ανάμεσα στα γεύματα. Δώσε βάση σε ισορροπημένες ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λίπους, λαχανικών, και νερού. Κάνε και λίγο γυμναστική.

Ο «ταλαντευτής»

Είσαι χαριτωμένη, ενεργητική, έξω καρδιά και η ψυχή του πάρτυ! Πας από το ένα θέμα στο άλλο, όπως και από τη μια δίαιτα στην άλλη. Δεν κολλάς σε ένα πλάνο και βαριέσαι εύκολα πριν δεις κάποιο αποτέλεσμα. Αντί να περιοριστείς σε ένα διατροφικό πλάνο όπου τρως το ίδιο κάθε μέρα, φτιάξε 4 επιλογές για κάθε γεύμα. Έτσι δεν θα βαρεθείς και δεν θα εγκαταλείψεις τη δίαιτά σου. 

Ο καθημερινός ήρωας

Βοηθάς τους πάντες, είσαι συνεργάσιμη και προσαρμόζεσαι εύκολα. Έχεις πολλές δουλειές και συνήθως τρως κάτι πρόχειρο στο δρόμο. Όχι άλλα πακεταρισμένα σνακ. Βάλε στο ψυγείο σου θρεπτικές τροφές, που μπορούν να κάνουν εύκολα γεύματα. Αβοκάντο, γαλοπούλα, μπανάνες, ντομάτες και άλλα. Φτιάξε ένα σπιτικό smoothie πριν φύγεις για δουλειά και πάρε μαζί ένα σάντουιτς ή σαλάτα που έχεις φτιάξει. Κάνε ένα καλό γεύμα αργότερα που θα σε κρατήσει. 

Ο «ποτέ των ποτών»

Είσαι έξυπνη, ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι, αλλά όταν έρχεται η ώρα να κάνεις κάτι, είσαι ο εχθρός του εαυτού σου. Ο αρνητικός διάλογος με τον εαυτό σου σε αποτρέπει από τις μεγάλες αλλαγές. Αντί να ακολουθείς τυφλά ένα πλάνο, χρειάζεσαι μια ολιστική προσέγγιση δίαιτας όπου φροντίζεις τον εαυτό σου. Για να έχεις κίνητρο να συνεχίσεις μια δίαιτα, πρέπει να καταλάβεις γιατί μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία και θα δεις αποτελέσματα γρήγορα. Δοκίμασε ένα πλάνο δίαιτας με πολλαπλές φάσεις (έναρξη, επανεκκίνηση και ενεργοποίηση, χαλάρωση και δυνατά-σταθερά) για να φτιάσεις τους πρώτους, μικρούς στόχους που μπορείς να πετύχεις σίγουρα. Το ‘χεις!

bovary.gr