Τα μυστικά των γυναικών που τρώνε ό,τι θέλουν και δεν παχαίνουν

Πώς γίνεται εσύ να παλεύεις με τα κιλά σου από τότε που θυμάσαι με τον εαυτό σου και εκείνη η παλιά σου συμμαθήτρια να χωράει ακόμα στο τζιν που φορούσε στο Λύκειο, χωρίς να έχει κάνει ποτέ στη ζωή της δίαιτα; Κι εκείνη η συνάδελφος που δεν λέει ποτέ "όχι" σε ένα σοκολατάκι όταν κάποιος γιορτάζει στο γραφείο, πώς μπορεί να είναι τόσο αδύνατη; Ποιο είναι το μυστικό τους; Εμείς σου αποκαλύπτουμε τι ακριβώς συμβαίνει... Εσύ, μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους; Ιδού τι κάνουν καλύτερα από εμάς οι γυναίκες που τρώνε αυτό που θέλουν και δεν παχαίνουν:

Τρώνε πράγματι ακόμα και πολύ παχυντικές τροφές -αλλά όχι όλη την ώρα

Είσαι στο εστιατόριο με τη φίλη σου και παραγγέλνεις (πάλι) σαλάτα ενώ εκείνη καρμπονάρα... Πριν σηκωθείς όρθια για να φωνάξεις ότι η ζωή είναι άδικη, καλό είναι να ξέρεις ότι το πιο πιθανό είναι η φίλη σου να μην τρώει καρμπονάρα κάθε μέρα, ούτε να επιλέγει ένα πιάτο γεμάτο λιπαρά και θερμίδες σε κάθε γεύμα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τρώει ό,τι του αρέσει και να μην παχαίνει -εκτός φυσικά εάν το αγαπημένο του φαγητό είναι το φιλέτο κοτόπουλο με ψητά λαχανικά! Το μυστικό είναι να απολαμβάνεις ένα ωραίο brunch με την παρέα σου μια Κυριακή το μήνα ή να επιτρέπεις στον εαυτό σου μια μερίδα από το αγαπημένο σου γλυκό μια στο τόσο, αλλά τις υπόλοιπες μέρες να τρως υγιεινά και προσεκτικά.

Μπαίνουν γρήγορα σε σειρά μετά από κάποια παρασπονδία

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που μιας και άδειασαν τη σακούλα με τα πατατάκια θεωρούν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα και παραγγέλνουν και πίτσα και εκείνοι που μετά τα πατατάκια τρώνε ψάρι με σαλάτα για να μην προσθέσουν κι άλλες θερμίδες σ´ αυτές που ήδη πήραν. Η φίλη σου ανήκει σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία! Το μυστικό είναι κάθε φορά που παρεκτρέπεσαι από το ισορροπημένο πλάνο διατροφής που προσπαθείς με κόπο να ακολουθήσεις, αντί να νιώθεις ενοχές, απλά να ξαναμπαίνεις στον ίσιο δρόμο όσο πιο σύντομα γίνεται!

Ανεβοκατεβαίνουν πάντα από τις σκάλες αντί να πάρουν το ασανσέρ

Ο αριθμός που βλέπουμε στη ζυγαριά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή εξίσωση θερμίδων: αυτές που παίρνουμε μέσω της διατροφής μείον αυτές που καίμε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όμως, μην ακούς "άσκηση" και πάει αμέσως ο νους σου στο... κακό (aka γυμναστήριο). Εάν δεν είσαι και πολύ αθλητικός τύπος μπορείς και πάλι να κάψεις ένα σωρό θερμίδες, αρκεί να προτιμάς τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή να κόβεις βόλτες όταν μιλάς στο τηλέφωνο και να κάνεις μόνη σου όλες τις δουλειές του σπιτιού. Μερικές ιδέες ακόμα: πήγαινε στη δουλειά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (σίγουρα θα χρειαστεί να περπατήσεις μέχρι τη στάση) ή εάν πηγαίνεις με το αυτοκίνητο φρόντισε να παρκάρεις στη θέση που είναι πιο μακριά από την είσοδο του κτιρίου.

Δεν έχουν τροφές τις οποίες θεωρούν "απαγορευμένες"

Οι άνθρωποι που μένουν αδύνατοι χωρίς στερήσεις δεν έχουν στο μυαλό τους μια λίστα από τροφές των οποίων την κατανάλωση θεωρούν συνώνυμη του προπατορικού αμαρτήματος. Δαιμονοποιόντας κάποια φαγητά, όπως για παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, τα μπέργκερ ή το παγωτό, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα μετατρέψεις σε ένα είδος "απαγορευμένου (και κατά συνέπεια ακόμα πιο ποθητού) καρπού". Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Apetite γυναίκες στις οποίες δόθηκε η εντολή να μην σκέφτονται καθόλου τη σοκολάτα κατέληγαν να φάνε περισσότερη σε σχέση με όσες τους είχε δοθεί η εντολή να τη σκέφτονται αλλά και με εκείνες που δεν τους είχε δοθεί καμία σχετική εντολή.

Έχουν καταφέρει να ελέγξουν το στρες

Δεν ξέρω εάν το έχεις ακουστά, αλλά υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και τον έλεγχο του στρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το στρες -ιδιαίτερα τα χρόνιο- μπορεί να σαμποτάρει την προσπάθειά σου να τρως σωστά αλλά και να μπλοκάρει το μεταβολισμό σου. Όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) αυξάνονται, ο οργανισμός έχει την τάση να αποθηκεύει περισσότερο λίπος και μάλιστα στην περιοχή της κοιλιάς. Εάν λοιπόν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά το άγχος -είτε λόγω των συνθηκών της ζωής τους είτε λόγω ψυχοσύνθεσης- το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου, συμπεριλαμβανομένης της σιλουέτας σου, είναι να βρεις έναν τρόπο που θα σε βοηθήσει να το μειώσεις. Από το διαλογισμό μέχρι τη γυμναστική κι από την ψυχοθεραπεία μέχρι τον ύπνο, υπάρχουν διάφορα που μπορείς να δοκιμάσεις.

madamefigaro.gr