Πέντε λόγοι που το σπίτι σου δεν δείχνει τακτοποιημένο

  • Κυριακή, 10 Ιούνιος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Δες πώς θα οργανώσεις σωστά κάθε γωνία...

Γιατί το σπίτι σου δείχνει ακατάστατο ακόμα και όταν αφιερώνεις αμέτρητες ώρες για να το καθαρίσεις; Αυτή είναι μία ερώτηση που "βασανίζει" αρκετές από εμάς (σίγουρα όχι την Monica Geller) όμως προτού αγχωθείς οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως υπάρχουν κάποιοι βασικοί λόγοι που ευθύνονται για αυτό (και μέχρι πρότινος δεν τους είχες σκεφτεί).

Αν και πρωταρχικό ρόλο έχει η καθαριότητα, πολλές φορές ο τρόπος που τοποθετείς και οργανώνεις τα προσωπικά σου αντικείμενα σε κάθε δωμάτιο έχει ιδιαίτερη σημασία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει περιποιημένο. Ανεξάρτητα από το αν το σπίτι σου διαθέτει μεγάλους χώρους ή όχι, ακολουθούν παρακάτω πέντε βασικοί λόγοι που συμβάλλουν στην ακαταστασία.

5 λόγοι που το σπίτι σου δεν δείχνει τακτοποιημένο

Δημιουργείς στίβες από χαρτιά
Περιοδικά, εφημερίδες, λογαριασμοί... Είσαι σίγουρη ότι τα χρειάζεσαι όλα αυτά μέσα στο σπίτι; Εκτός του ότι καταλαμβάνουν χώρο, τα συσσωρευμένα χαρτιά αποτελούν πηγή σκόνης. Ήρθε η ώρα να οργανωθείς και να πετάξεις όλα εκείνα τα παλιά τεύχη που κρατούσες εδώ και καιρό χωρίς κανένα λόγο.

Δεν τοποθετείς τα πράγματα πίσω στη θέση τους
Μία από τις πιο συχνές (και όχι καλές) συνήθειες των ανθρώπων είναι να μην τοποθετούν ποτέ τα πράγματα πίσω στη θέση τους. Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία σκέψου πως ένα τακτοποιημένο σπίτι βασίζεται κυρίως στις μικρές λεπτομέρειες. Βάλε ξανά στην βιβλιοθήκη το βιβλίο που διάβασες και επέστρεψε το ασύρματο τηλέφωνο στην βάση του.

Αφήνεις πεταμένα ρούχα στο υπνοδωμάτιο
Αλλά και στο σαλόνι. Τα ρούχα μπορούν να αποτελέσουν τεράστιο πρόβλημα στην οργάνωση ενός σπιτιού γι αυτό φρόντιζε να τα τακτοποιείς όσο πιο συστηματικά γίνεται.

Δεν έχεις καθαρίσει τόσο πρόσφατα όσο νομίζεις
Μήπως έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που συμμάζεψες το σπίτι; Το απαιτητικό ωράριο στην δουλειά και οι καθημερινές υποχρεώσεις είναι λογικό να μην σου αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο. Βρες τους δικούς σου ρυθμούς και φτιάξε ένα πρόγραμμα για το πότε θα πρέπει να καθαρίζεις.

Τα υπερβολικά διακοσμητικά
Οι φορτωμένες επιφάνειες με κεριά, βάζα, βιβλία και σουβενίρ από ταξίδια μπορούν τελικά να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα στην διακόσμηση ενός χώρου. Διάλεξε προσεκτικά τα πιο αγαπημένα σου αντικείμενα και διακόσμησε σύμφωνα με αυτά. Όσα λιγότερα τόσο το καλύτερο!
madamefigaro.gr