Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο

  • Κυριακή, 10 Ιούνιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Η ομελέτα σε μια πληθωρική αλλά εύκολη εκδοχή, με λουκάνικο, πατάτες και γραβιέρα. Αν την συνδυάσετε με μια δροσερή σαλάτα και ζυμωτό ψωμάκι θα έχετε ένα χορταστικότατο γεύμα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:55′

Υλικά
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 λουκάνικο χωριάτικο σε φετούλες
1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
100γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
8 αβγά
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν-προσοχή όμως να μη λιώσουν- και τις στραγγίζετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις φέτες του λουκάνικου για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε κι αυτές στο καυτό λάδι, ανακατεύοντας ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό. Στρώνετε σε ένα ταψάκι του φούρνου μακρόστενο ή τετράγωνο ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τηγανιού.

Αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε τα αβγά ελαφρά. Ρίχνετε και το τρίμμα του τυριού και ανακατεύετε. Περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα του αβγού και κουνάτε ελαφρά το ταψί να πάει παντού η ομελέτα.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.

Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί, κόβετε σε κομμάτια, αν θέλετε πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο