Τα βασικά λάθη των γυναικών στην αγορά νυφικού φορέματος

Τι πρέπει να προσέξεις πριν επιλέξεις το φόρεμα του γάμου σου;...

Την απόφαση να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας την έχεις πάρει, ενώ μετράς αντίστροφα για να ξεκινήσεις τη διαδικασία επιλογής του σημαντικότερου φορέματος που θα βάλεις στη ζωή σου. Μπορεί να φαντάζεσαι ότι η επιλογή νυφικού είναι τόσο μαγική υπόθεση όσο και ο γάμος αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αγχώνονται, πιέζονται χρονικά, δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι τους ταιριάζει και συχνά πέφτουν σε... λάθη. Για τον λόγο αυτό εμείς σου επισημαίνουμε τι πρέπει να προσέξεις προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αυτό ακριβώς που ονειρεύεσαι.

Μην φέρεις πολλές... ενισχύσεις!
Είναι κατανοητό πως θέλεις το νυφικό σου να είναι το πιο όμορφο και εσύ η πιο λαμπερή νύφη που έχει ανέβει ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγεις το συνωστισμό. Δύο άτομα είναι αρκετά για να επισκεφτείς κάποιους οίκους προκειμένου να δοκιμάσεις φορέματα. Οι πολλές απόψεις αποσυντονίζουν τα πλάνα σου.

Αγόρασε το νυφικό σου την κατάλληλη χρονική περίοδο
Είναι λίγο περιττό να πούμε πως το να ψάχνεις νυφικό φόρεμα δύο χρόνια πριν το γάμο είναι άτοπο. Οι ειδικοί αναφέρουν πως το ιδανικό είναι να ξεκινήσεις την έρευνά σου περίπου 10 μήνες πριν ενώ στους 6 μήνες είναι η κατάλληλη περίοδος να παραγγείλεις το wedding dress της επιλογής σου.

Μην δοκιμάσεις πολλά φορέματα
Το να δοκιμάσεις περισσότερα από δέκα φορέματα είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει σε σύγχυση σχετικά με την τελική σου επιλογή. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνει μία νύφη , είναι να μην αγοράζει το φόρεμά της μόλις το βρει. Συνεχίζει τις δοκιμές και ''ξεχνάει'' τις αρχικές της προτιμήσεις.

Ζητήστε το σωστό νούμερο
Οι περισσότερες υποψήφιες νύφες κάνουν το λάθος να ζητούν μικρότερο νούμερο, δεδομένου ότι έχουν θέσει ως στόχο να χάσουν κάποια κιλά μέχρι τη μεγάλη μέρα. Το ιδανικό είναι να επιλέξεις το φόρεμα του γάμου σου με βάσει το σωματότυπο σου ''σήμερα''! Σε περίπτωση που τελικά αδυνατίσεις αρκετά υπάρχει η επιλογή να το στενέψεις μέχρι 4 νούμερα χωρίς να χαλάσει το σχέδιο.

madamefigaro.gr