Ρολό χοιρινό, με δεντρολίβανο

  • Σάββατο, 9 Ιούνιος 2018 12:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια συνταγή Τοσκάνης (arista di maiale alla fiorentina) εξαιρετικής απλότητας και νοστιμιάς που μοιάζει τρομερά με τις δικές μας.

Τρία είναι τα βασικά συστατικά της για ένα ρολό χοιρινό: δεντρολίβανο, σκόρδο, ελαιόλαδο και το πιάτο μοσχομυρίζει Τοσκάνη ή ...Ελλάδα.

Υλικά

1,5 κιλό ρολό χοιρινό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαράκια δεντρολίβανο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Ψιλοκόψτε το δεντρολίβανο και το σκόρδο
Με ένα μαχαίρι ανοίξτε τρυπούλες στο ρολό και βάλτε σε πολλές μεριές λίγο
Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα σε όλη την επιφάνεια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Βάλτε το ρολό σε ένα ταψάκι για το μέγεθός του, ρίξτε παντού το ελαιόλαδο και ψήστε το για 1,5 ώρα
Με πινέλο απλώστε συχνά από το ελαιόλαδο πάνω στο ρολό και γυρίστε το πλευρές
Αφήστε το λίγο να κρυώσει πριν το κόψετε σε όμορφες φέτες

Μπορείτε να το γαρνίρετε με πατάτες μέσα στο ταψάκι
Το ρολό διατηρείται στο ψυγείο, τυλιγμένο καλά
Αξιοποιείστε το για σάντουιτς γευστικά, τις επόμενες ημέρες
 Ή κόψτε φέτες και ζεστάνετε στο τηγάνι, με σαλάτα
Ή κόψτε κύβους και αξιοποιήστε τους σε σαλάτα



Πηγή: iefimerida.gr