Όλα τα tips που χρειάζεσαι για τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου

  • Παρασκευή, 8 Ιούνιος 2018 18:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Οι διακοπές τις οποίες περίμενες όλη τη χρονιά έφτασαν. Είσαι ενθουσιασμένη, σκέφτεσαι προορισμούς -μάλλον κάπου που δεν έχεις ξαναπάει- θέλεις να ανακαλύψεις καινούρια μέρη αλλά χαλάρωσε πρώτα, διαβάζοντας τις ακόλουθες συμβουλές. Γιατί ενώ οι διακοπές είναι κάτι πολύ όμορφο, χωρίς την κατάλληλη οργάνωση, ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού μπορεί να γίνει εφιαλτικός και ικανός να καταστρέψει ολόκληρη την εμπειρία.

 

Για τον προγραμματισμό του ταξιδιού

- Χρησιμοποίησε “Incognito View” όταν ψάχνεις για εισιτήρια ή για ξενοδοχεία. Κάποιες εταιρείες μπορεί να αυξάνουν τις τιμές τους αν βλέπουν μεγάλο ενδιαφέρον από το συγκεκριμένο IP.

- Αν ενδιαφέρεσαι για αεροπορικά εισιτήρια η καλύτερη μέρα για να κλείσεις είναι η Πέμπτη, ενώ καλό θα είναι να αποφύγεις τις Κυριακές μιας και είναι η μέρα που θα τα βρεις ακριβότερα.

- Αν θέλεις οικονομικές διακοπές επίλεξε low season. Μπορεί ο καιρός να μην είναι τόσο καλός, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς μοναδικά μέρη με λίγα χρήματα και ακόμα λιγότερους τουρίστες!

- Τσέκαρε πάντα τις αξιολογήσεις του ξενοδοχείου πριν κάνεις την κράτηση και υπολόγισε τις χρεώσεις που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, όπως δημοτικοί φόροι, φόροι πολυτελείας ανά άτομο/βραδιά.

 

Για την οργάνωση της βαλίτσας

- Τσέκαρε την πολιτική αποσκευών της εταιρίας με την οποία θα ταξιδέψεις. Κάποιες παρέχουν μια δωρεάν αποσκευή και μια χειραποσκευή, ενώ άλλες όχι παραπάνω από μια χειραποσκευή. Έλεγξέ το πριν καταλήξεις να ξοδεύεις 50 ευρώ πριν ακόμη φτάσεις στον προορισμό σου.

- Βάλε στον πάτο της βαλίτσας ένα πανάκι ψεκασμένο με μαλακτικό ώστε να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα και ο,τι έχεις μέσα στη βαλίτσα. Βάλε τους φορτιστές και τα ακουστικά σου μέσα στα παπούτσια σου, σε θήκες γυαλιών ή σακουλάκια μιας χρήσης προκειμένου να μην βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να χάνεις πολύτιμο χρόνο για να τα ξεμπλέξεις.

- Για τα κοσμήματα που μπερδεύονται προμηθεύσου από το φαρμακείο θήκες για τα χάπια της εβδομάδας και μέσα σε αυτές βάλε ξεχωριστά τα βραχιόλια, τα μενταγιόν και τα σκουλαρίκια σου.

- Ρόλαρε τα ρούχα σου αντί να τα διπλώνεις. Εξοικονομείς χώρο!

- Βάλε τα παπούτσια σου σε πλαστικές σακούλες προκειμένου να μην έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα πράγματα στη βαλίτσα. Πάρε και μερικές έξτρα μαζί σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού θα σου χρειαστούν.

- Βάλε στη βαλίτσα σου αυτοκόλλητο με την ένδειξη FRAGILE. Αυτό σημαίνει ότι θα την προσέξουν και ενδεχομένως θα την τοποθετήσουν πάνω από τις άλλες.

- Βεβαιώσου ότι έχεις πάρει τα κατάλληλα εσώρουχα για τα ρούχα που έχεις επιλέξει (πχ. στράπλες, πιο σπορ, μαύρα, στο χρώμα του δέρματος).

- Για αντικείμενα επίφοβα να «ανοίξουν» όπως οδοντόκρεμα, make-up εξοπλισμός, σαμπουάν χρησιμοποίησε πλαστικές σακούλες που κλείνουν με Ziploc.

- Προσπάθησε να είσαι προσεκτική με τα παπούτσια που θα πάρεις μαζί σου. Όσο και να θέλεις να πάρεις τα ψηλοτάκουνά σου, προσπάθησε να επιλέξεις παπούτσια άνετα, ευχάριστα στο περπάτημα και που ταιριάζουν με όσο το δυνατό περισσότερους ενδυματολογικούς συνδυασμούς.

- Πακέταρε μαζί σου μια μαξιλαροθήκη και μια πετσέτα προσώπου. Θα κάνουν τη δουλειά τους σε μια ενδεχόμενη δυσάρεστη έκπληξη στο ξενοδοχείο.

- Επίλεξε βαλίτσα με έντονο χρώμα ή σπάνιο σχέδιο ώστε να την ξεχωρίζεις εύκολα.

- Βάλε τα καλλυντικά σου στο κέντρο της βαλίτσας ανάμεσα στα ρούχα σου (αφού τα έχεις πακετάρει κατάλληλα) για να τα προφυλάξεις από χτυπήματα.

- Προμηθεύσου travel size προϊόντα για να εξοικονομήσεις χώρο.

 

Για τη διαμονή

- Αν ξέχασες τον φορτιστή σου, απευθύνσου στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να δανειστείς έναν. Σίγουρα κάποιος άλλος ένοικος θα έχει ξεχάσει τον δικό του.

- Για να αποφύγεις τη ζαλάδα κάθισε μπροστά στο λεωφορείο, στο κέντρο του πλοίου ενώ σε ένα αεροπλάνο αν μπορείς, επίλεξε θέσεις κοντά στα φτερά.

- Χρησιμοποίησε κάποια εφαρμογή προκειμένου να μάθεις τους κωδικούς του wifi από εκεί που βρίσκεσαι, εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία.

- Για να χρησιμοποιήσεις το Google Maps offline, πληκτρολόγησε "OK Maps" δίπλα στον προορισμό που θέλεις να πας και η γύρω ορατή περιοχή θα αποθηκευτεί αν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσεις αργότερα που δεν θα έχεις πρόσβαση στο internet.

- Προτίμησε να φας μεσημεριανό αντί για βραδινό σε ένα καλό εστιατόριο μιας και θα είναι πιο οικονομικό αλλά θα έχεις και την εμπειρία γευσιγνωσίας που θέλεις.

 

Πηγή: savoirville