13 νέα τραγούδια από το Βασίλη Σκουλά - Σύμπραξη 100 καλλιτεχνών για καλό σκοπό

  • Παρασκευή, 8 Ιούνιος 2018 09:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

“Με το Χριστό και το ληστή” είναι ο γενικός τίτλος της πρώτης μουσικής παραγωγής της “ΒΕΓΑΣ Εκδοτική και Πολιτιστική”, που φέρει τη σφραγίδα μιάς πολυπληθούς παρέας εκλεκτών συντελεστών, όπως ο Κώστας Νικολόπουλος, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Δημήτρης Αρβανίτης, η Μαρία Αναματερού κ.α.

Η “ΒΕΓΑΣ” είναι μία κίνηση πολιτισμού, που φιλοδοξεί να προσφέρει το φως της Τέχνης σε άτομα με έλλειμμα όρασης. Από το 2015 εκδίδει και ηχογραφεί βιβλία ή θεατρικά έργα, συντονίζει δράσεις κι εκδηλώσεις, συνδράμει ιδρύματα και δίνει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Η νέα της μουσική παραγωγή είναι αποτέλεσμα εθελοντικής σύμπραξης 100 και πλέον εκλεκτών συντελεστών και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 11 Ιουνίου, στον Ιανό (Σταδίου 24) στις 20.30, με είσοδο ελεύθερη για όλους. Η προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τηνUNESCO.

Πρόκειται για 13 τραγούδια, που φέρουν την υπογραφή του κορυφαίου συνθέτη Κώστα Νικολόπουλου, σε στίχους του γνωστού συγγραφέα και ποιητή Δημήτρη Αρβανίτη, με ερμηνείες από το θρύλο του ελληνικού τραγουδιού Βασίλη Σκουλά και την ταλαντούχα Μαρία Αναματερού. Σε ένα από τα τραγούδια συμμετέχει η γνωστή παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Η ενορχήστρωση και η ηχοληψία του έργου, έγιναν από τον εξαίρετο Κώστα Παπαγερίδη.

Την βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαριάννα Κορνάρου ενώ για το εγχείρημα της ΒΕΓΑΣ και τη δράση της θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Άρης Πορτοσάλτε και Δημήτρης Καπράνος και η συγγραφέας και στιχουργός Άννα Μπιθικώτση.

 

Ακούστε ένα από τα νέα τραγούδια που ερμηνεύει ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

 

 

Προλογίζει η πολιτικός επιστήμων Στέλλα Βερτινάκη.