Αυτό είναι το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο - Πωλείται σε αστρονομική τιμή (Φωτογραφίες- βίντεο)

  • Πέμπτη, 7 Ιούνιος 2018 08:39
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Ανά διαστήματα έχουν δει φως της δημοσιότητας διάφορα ακίνητα που έχουν τον τίτλο του ακριβότερου σε μία συγκεκριμένη περιοχή ή χώρα.

Ποιο είναι όμως το ακριβότερο και κατά πάσα πιθανότητα το πιο εντυπωσιακό του κόσμου;

 Η απάντηση κρύβεται πίσω από το όνομα Villa Les Cedres. Μίας βίλας που βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας, ανήκει στον όμιλο Campari και είχε βγει προς πώληση έναντι του ποσού των 470 εκατομμυρίων ευρώ.

ΟΚ, μπορεί να το συγκεκριμένο ποσό να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αν δείτε το τί προσφέρει το συγκεκριμένο ακίνητο ίσως να δικαιολογήσετε εν μέρει την τιμή του αυτή.

Πρώτα απ΄όλα, η συγκεκριμένη βίλα άνηκε κάποτε στον δεύτερο Βασιλιά του Βελγίου, τον Λεοπόλδο τον Β´ και διαθέτει ούτε λίγο, ούτε πολύ 14 υπνοδωμάτια.

Έχει μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, περίπου 300 στρέμματα περιποιημένου γκαζόν, 1.500 φυτά, ακόμα και στάβλο που μπορεί να υποδεχθεί 30 άλογα.

Παρά το εντυπωσιακές του ανέσεις, το στιλ του και το μέρος που βρίσκεται, το ποσό που απαιτεί η ιταλική εταιρία για να το παραχωρήσει, δύσκολα θα μπορέσει να το διαθέτει κάποιος.

Ίσως για αυτό και πλέον η αγγελία για την πώλησή του δεν είναι διαθέσιμη on line, καθώς αν είχε βρεθεί αγοραστής που θα έδινε ένα τέτοιο χρηματικό ποσό, δεδομένα θα είχε γίνει γνωστός.

Τώρα, η πολυτελής έπαυλη ανήκει στην ιταλική εταιρεία Davide Campari-Milano SpA, που παράγει τα διάσημα λικέρ Campari και Grand Marnier. Η οικογένεια Marnier-Lapostolle αγόρασε την κατοικία το 1924 και την κατείχε για πάνω από 80 χρόνια. Μάλιστα, ο κήπος του θεωρείται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια των μοναδικών πορτοκαλιών που δίνουν τη γεύση τους στο Grand Marnier.

Το 2016, η Campari αγόρασε την εταιρεία Société des Produits Marnier Lapostolle και έβγαλε σχεδόν αμέσως την κατοικία προς πώληση. Είχε ακουστεί ότι άξιζε πάνω από 1 δισ. ευρώ, αλλά ο Φάμπιο Ντι Φέντε, διευθύνων σύμβουλος της Société des Produits Marnier Lapostolle, δήλωσε στο Bloomberg πως η τιμή αυτή ήταν «παράλογη».