Έτσι θα προστατεύσεις τα μαλλιά αυτό το καλοκαίρι!

Tο καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ και σε λίγο θα περνάς τις μέρες σου στις παραλίες και τις πισίνες. Είμαστε σίγουρες πως θα προστατεύεις το δέρμα σου, αν μη τι άλλο για να μην αρχίσουμε και πάλι το κήρυγμα αλλά δεν φτάνει αυτό. Εκτός όμως από το δέρμα σου, πρέπει να προστατεύεις και τα μαλλιά σου. Βλέπεις, το αλάτι και κυρίως το χλώριο είναι οι χειρότεροι εχθροί των μαλλιών σου και για αυτό το λόγο κουρεύεσαι τον Σεπτένβριο ή το χρώμα σου μοιάζει αγνώριστο όταν γυρνάς από τις διακοπές. Πως θα το κάνεις; Με 5 πολύ απλούς τρόπους και τους έχουμε παρακάτω…

Βάλε λάδι
Όχι λάδι τηγανίσματος ούτε λάδι μαυρίσματος (που είναι το ίδιο πράγμα σχεδόν). Για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου θα βάλεις λάδι καρύδας πριν και μετά τις βουτιές σου. Με αυτό τον τρόπο, η τρίχα δεν θα απορροφήσει αλάτι και χλώριο και τα μαλλιά σου θα παραμείνουν απαλά.

Βρέξτα!
Όχι με θαλασσινό νερό ούτε και με νερό πισίνας. Πριν την βουτιά σου, βρέξε πολύ καλά τα μαλλιά σου με γλυκό νερό από την βρύση ώστε να απορροφήσουν όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι… σωστά μάντεψες, δεν θα απορροφήσουν πολύ από το βλαβερό νερό της θάλασσας ή της πισίνας.

Λούσου ΑΜΕΣΩΣ
Ναι, ξέρουμε πως τα beach waves που αποκτάς φυσικά είναι τα καλύτερα αλλά, όσο περισσότερο αφήνεις τα μαλλιά σου άλουστα μετά την θάλασσα, τόσο εκείνα φθείρονται και τόσο το χρώμα τους αλλοιώνεται.

Βάλε μάσκα
Αυτό ίσως δεν χρειαζόταν να το πούμε γιατι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Φυσικά και θα προσφέρεις στα μαλλιά σου εντατική ενυδάτωση και θρέψη μετά την ταλαιπωρία της θάλασσας, του χλωρίου και του ήλιου. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα τα διατηρήσεις υγιή.

Απόφυγε το σεσουάρ
Τα έσωσες από το χλώριο και το αλάτι… θα τα υποβάλλεις στο μαρτύριο του styling; Άστα ήσυχα… χρειάζονται και εκείνα μια άδεια!

Πηγή: faysbook.gr

Αφηστε καποιο σχολιο