Γυναίκα αρρώστησε από μολυσμένο κατεψυγμένο ρόδι και έχασε τη ζωή της

  • Τετάρτη, 6 Ιούνιος 2018 09:04
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος


[προσθήκη στα αγαπημένα]

Τη ζωή της έχασε μία γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία κόλλησε ηπατίτιδα Α από κατεψυγμένα ρόδια. Η 64χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στη Νότια Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα, με τις αρχές υγείας να χαρακτηρίζουν την υπόθεσή της «σπάνια και τραγική».

Τοπικοί αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποίηση για το προϊόν, της αυστραλιανής εταιρείας Creative Gourmet, τον Απρίλιο. Σε όλη τη χώρα, το συγκεκριμένο προϊόν συνδέθηκε με 24 περιστατικά ηπατίτιδας Α και οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην το καταναλώσουν, αν το έχουν ήδη αγοράσει.

Πουλήθηκαν, όπως μεταδίδει το BBC, περίπου 2.000 κουτιά με σπόρους ροδιού, από φρούτα που είχαν καλλιεργηθεί στην Αίγυπτο. Τα φρέσκα ρόδια και τα ρόδια που καλλιεργήθηκαν στην Αυστραλία δεν ενέχουν παρόμοιο κίνδυνο.

«Ο θάνατος αυτής της γυναίκας ήταν ο μόνος που συνδέεται με αυτό το προϊόν, το οποίο έχει ανακληθεί» σχολίασε εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας. Οι υπόλοιποι άνθρωποι που μολύνθηκαν ανάρρωσαν πλήρως.

Πέρσι, η ίδια εταιρεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει παρτίδα με κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα, έπειτα από αντίστοιχο ξέσπασμα ηπατίτιδας Α. Πριν από λίγους μήνες, επτά Αυστραλοί πέθαναν μετά την κατανάλωση πεπονιού που είχε μολυνθεί με το βακτήρια της λιστερίωσης.

newsbeast