Σάλος στην Αμερική, τέρμα ο διαγωνισμός με μαγιό στα Miss America

  • Τρίτη, 5 Ιούνιος 2018 19:18
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κους-Κους

Μία πρωτοφανή απόφαση για θεσμό καλλιστείων ανακοίνωσαν σήμερα τα Miss America. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να καταργήσουν την πασαρέλα των κοριτσιών με μαγιό στη γέφυρα της ομορφιάς, ως απάντηση στο κίνημα # MeToo.

Από το 1921 που ιδρύθηκε ο θεσμός των Miss America, η επίδειξη με μαγιό αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του διαγωνισμού, καθώς εκεί οι υποψήφιες επιδείκνυαν τα κάλλη τους και τα σωματικά τους προσόντα. Ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης - μαζί με τις ερωτήσεις των κριτών και τις απαντήσεις για «παγκόσμια ειρήνη» - προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο.

Πλέον όμως τα καλλιστεία Miss America δεν θα περιλαμβάνουν τον διαγωνισμό με μαγιό, τερματίζοντας μια παράδοση που επικρίθηκε σε μεγάλο βαθμό ως... σεξιστική.

Οι υποψήφιες Miss του διαγωνισμού το 1970, ποζάρουν μπροστά σε κοινό και κριτές με τα μαγιό τους

«Δεν θα κρίνουμε πλέον τις υποψήφιες μας για την εξωτερική εμφάνιση τους. Αυτό είναι τεράστιο. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πλέον διαγωνισμό μαγιό», δήλωσε η Gretchen Carlson, η νέα πρόεδρος του Οργανισμού Miss America, την Τρίτη στην εκπομπή  Good Morning America του ABC.

Η εμφάνιση των υποψηφίων με μαγιό, που μετρά για το 10% της τελικής βαθμολογίας, θα αντικατασταθεί με μια μίνι συζήτηση με την κριτική επιτροπή, ενώ η εμφάνιση με τη βραδινή τουαλέτα, που ισοδυναμούσε με το 15% του τελικού βαθμού, θα είναι πλέον μια παρουσίαση των υποψηφίων με το ντύσιμο της επιλογής τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης, κάθε συμμετέχουσα θα μιλάει για τα κοινωνικά σχέδια, με τα οποία θα ήθελε να ασχοληθεί εφόσον νικήσει.

«Τα Miss America στο εξής θα είναι ένας «διαγωνισμός» και όχι απλά καλλιστεία» είπε η Carlson τονίζοντας ότι οι διοργανωτές θα δίνουν πολύ μεγαλύτερη έμφαση στα υπόλοιπα χαρίσματα των κοριτσιών - όχι μόνο  στα σωματικά προσόντα - και θα ανταμείβουν τις ταλαντούχες νέες γυναίκες με υποτροφίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πλέον θα γίνονται δεκτά στον διαγωνισμό και πιο «καθημερινά» κορίτσια, αφού μπορούν να βασιστούν στην προσωπικότητά τους και όχι στο πώς θα έδειχναν με μπικίκι και τακούνια.

Μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση, το hashtag  #Miss America ανέβηκε στα παγκόσμια δημοφιλή του Twitter, με σοβαρές αναρτήσεις και αναλύσεις επί του θέματος αλλά και πολύ χιούμορ...

news.gr