Τάρτα εσπεριδοειδών, μια σπιτική συνταγή

  • Τρίτη, 5 Ιούνιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέµα γάλακτος
300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) χυµός πορτοκάλι φρέσκος
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυµός λεµόνι
ξύσµα από 1/2 λεµόνι
ξύσµα από 1/2 πορτοκάλι
50 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή µαργαρίνη
3 αυγά
5 ασπράδια
1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ µε γεύση Βανίλια
70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) άχνη ζάχαρη άνθος
1/2 πακέτο σφολιάτα

Διαδικασία

Σε µία κατσαρόλα βάζετε την κρέµα γάλακτος, τους χυµούς, το ξύσµα πορτοκαλιού και λεµονιού, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών και το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ µε γεύση Βανίλια και βράζετε µέχρι να πήξει η κρέµα. Χτυπάτε τα 3 ασπράδια µε 1/3 φλιτζάνι τσαγιού Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ να γίνουν µαρέγκα και την ανακατεύετε µε την κρέµα.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαµέτρου 30 εκατοστών, στρώνετε τη σφολιάτα, απλώνετε από πάνω την κρέµα και ψήνετε στους 200°C µέχρι να ψηθεί η σφολιάτα. Χτυπάτε τα 5 ασπράδια µε την υπόλοιπη Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ να γίνουν µαρέγκα και την απλώνετε πάνω από την κρέµα. Προθερµαίνετε το grill στους 220°C µε αντιστάσεις και ψήνετε την τάρτα για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να πάρει χρώµα.

gastronomos.gr