Για 7η χρονιά Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου στο χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοινώνει την πραγματοποίηση του ''7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής & Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας'' που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια . Μουσικά και θεατρικά δρώμενα θα λάβουν χώρα και αυτή την χρονιά στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας στο τέλος της σχολικής περιόδου.

          Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από 12 έως 16 Ιουνίου  2018 ,στα πλαίσιά της προσπάθειας ενδυνάμωσης της πολιτιστικής ταυτότητας και του πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Γόρτυνας                                                                                  
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

      "    Απώτερος στόχος  είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στο να διευρύνουν τις γνώσεις τους για την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και να γνωρίσουν περισσότερο το Μεγάλο θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας και τα μνημεία της. Στα πλαίσια του ομαδικού πνεύματός και της συνεργασίας των μαθητών, θα προωθήσουν την ενέργεια αυτή μεταφέροντας στους πολίτες αξιόλογα στοιχεία του πολιτισμού  μας που αναδεικνύουν τον πολιτισμικό πλούτο και το πολιτιστικό πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας.

          Τα δρώμενα περιλαμβάνουν παραστάσεις εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και τη σύγχρονη εποχή , με επιρροές από την επικαιρότητα ,αποτυπώνοντας τον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης αλλά και τη διαχρονικότητα των γεγονότων παρά το πέρασμα των αιώνων" .

                        

Αφηστε καποιο σχολιο