Ποιο είναι το πιο μεγάλο λάθος που κάνεις στο πρωινό σου;

Ήδη γνωρίζεις ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και ότι αν δεν βάλεις κάτι στομάχι σου, πιθανότατα αυτό θα αρχίσει να παραπονιέται πολύ πριν το μεσημεριανό.

Αλλά δεν είναι όλα τα πρωινά τα ίδια. Ακόμα κι αν τρως κάτι που είναι φαινομενικά υγιές, όπως ένα τοστ ή ένα φρούτο, είναι πιθανό να μην σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για ολόκληρη τη μέρα. Γι’ αυτό σου αποκαλύπτουμε το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με το πρωινό σου και τις σωστές αναλογίες για να σε κρατήσει μέχρι το μεσημέρι!

Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που υποστηρίζουν την ανάγκη πως ένα υγιεινό, γευστικό πρωινό βελτιώνει τον μεταβολισμό σου και βοηθά στη διατήρηση του ιδανικού βάρους.

Ανεξαρτήτως από το πρωινό που τρως συνήθως, το πρωινό σου πιάτο πρέπει να περιλαμβάνει κατά το ήμισυ φρούτα και λαχανικά, 1/4 τρόφιμα ολικής άλεσης και 1/4 πρωτεΐνη. 

Η πρωτεΐνη δεν είναι απαραίτητη μόνο για να καταφέρεις να φύγεις από το σπίτι. Υπάρχει και άλλος λόγος που η έλλειψη πρωτεΐνης στο πρωινό σου μπορεί να σου καταστρέψει τη μέρα: Το σύστημά μας μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 30 γραμμάρια τη φορά, οπότε αν δεν καταναλώσεις πρωτεΐνη στο πρωινό σου είναι δύσκολο να λάβεις την απαραίτητη ποσότητα την υπόλοιπη ημέρα.

Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται περίπου 80 έως 100 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, αν και η ακριβής ποσότητα που θα πρέπει να πάρεις εξαρτάται από το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητάς σου.

Φυσικά δεν χρειάζεται να φας μπριζόλα και αυγά για πρωινό. Ένα πρωινό που περιλαμβάνει αυγά, τυρί και λαχανικά είναι ό, τι πρέπει.

Έχε στο μυαλό σου ότι δεν είναι μόνο το κρέας και τα γαλακτομικά προϊόντα που προσφέρουν πρωτεΐνη. Υπάρχουν κι άλλες φυτικές πηγές όπως τα φασόλια, τα καρύδια και οι σπόροι.

Σου δώσαμε τις συμβουλές και τις αναλογίες. Μήπως ήρθε η ώρα να κατευθυνθείς προς την κουζίνα για να ετοιμάσεις το πρωινό σου;

 

Πηγή: ipop.gr