Τι πρέπει να κάνεις το πρωί αν θες να χάσεις βάρος;

Το Καλοκαίρι είναι ήδη εδώ κι εσύ έχεις αρχίσει να τρέχεις και να μην…φτάνεις. Φυσικά θέλεις να βγεις “αξιοπρεπώς” στην παραλία και κάνεις ό,τι μπορείς για αυτό. Εμείς σου λέμε τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις το πρωί αν θέλεις να χάσεις βάρος!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και αυτό ισχύει και για την απώλεια βάρους. Γνωρίζεις ήδη ότι το πρωινό είναι πολύ σημαντικό γεύμα αλλά ξέρεις ποια είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις το πρωί αν θέλεις να χάσεις βάρος;

 

Ένα ποτήρι νερό

Ναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν ανοίγεις τα μάτια σου είναι να πιεις ένα ποτήρι νερό. Ναι, με άδειο στομάχι. Κι αν δεν μπορείς να πιεις ένα ποτήρι νερό με το που ανοίξεις τα μάτια σου, κάνε μια προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το στομάχι σου είναι άδειο και το πρωί όταν ξυπνάς είσαι εντελώς αφυδατωμένος. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα ποτήρι με νερό (ιδανικά με δύο) σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστό το νερό. Αυτό θα “καθαρίσει” το σύστημά σου, θα συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και θα διώξει όλες τις τοξίνες απ’ το σώμα σου. Επιπλέον, θα βάλει μπρος τον μεταβολισμό σου!

 

Αντί για καφέ μπορείς να πιεις άλλο ρόφημα…
Όχι, ο καφές το πρωί δεν είναι η καλύτερη λύση καθώς υπάρχουν τόσα άλλα ροφήματα που πρέπει να επιλέξεις για να αναζωογονηθείς!

Ποια είναι αυτά τα ροφήματα;

- Μια κούπα με ζεστό νερό, λίγο λεμόνι, μέλι και λίγο κανέλα. Το μέλι έχει όλα τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεσαι ενώ η κανέλα θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου.
- Μια κούπα με ζεστό νερό, κόλιναδρο και λεμόνι. Ο κόλιανδρος βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, είναι φυσικό διουρητικό και αποτρέπει την κατακράτηση υγρών. Λίγα φυλλαράκια είναι αρκετά!
- Μια κούπα με κύμινο και νερό. Πρόσθεσε λίγους σπόρους κύμινο σε ζεστό νερό κι άφησέ το κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πιες το πρωί προσθέτοντας και λίγο λεμόνι. Το κύμινο καταστέλλει το αίσθημα της πείνας. Επιπλέον, το κάλιο και το μαγνήσιο θα boostαρουν τον μεταβολισμό σου.

 

Διαλογισμός
Θα μου πεις πώς σε βοηθά ο διαλογισμός στην απώλεια βάρους; Σε βοηθά να ελέγξεις τα επίπεδα άγχους και να “κατευνάσεις” τις ορμόνες τους στρες, που είναι σημαντικές για την απώλεια βάρους. Οι ορμόνες του στρες προάγουν την αποθήκευση λίπους του σώματος και μας δημιουργούν την επιθυμία να θέλουμε να καταναλώνουμε διαρκώς φαγητό. Με μόλις 10 λεπτά διαλογισμό θα είσαι ζεν!

 

Πηγή: ipop.gr