Έξι τρόποι να ξεχωρίζεις τους αυθεντικούς ανθρώπους

  • Κυριακή, 3 Ιούνιος 2018 14:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην


Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν επιζητούν την προσοχή. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε...
κανέναν, οπότε δεν νιώθουν την ανάγκη να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ή των συζητήσεων για να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους.

Η μετριοφροσύνη είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων, οι οποίοι όχι απλά δεν υπερβάλλουν για τα κατορθώματά τους, αλλά αντιθέτως αποδίδουν τα εύσημα σε ομάδες, φίλους και συνεργάτες, αναφέρονται στον παράγοντα τύχη και γενικώς μοιάζουν να προσπαθούν να «μετριάσουν» τα θετικά σχόλια που γίνονται μπροστά τους για τα ταλέντα τους ή για τη δουλειά τους.

Δεν φοβούνται να πουν τη γνώμη τους, ακόμα και όταν αυτή δεν συμφωνεί με της πλειοψηφίας. Αφενός επειδή δεν έχουν ανάγκη να γίνονται διαρκώς αρεστοί, αφετέρου επειδή ξέρουν πολύ καλά τον εαυτό τους, τις αξίες και τις απόψεις τους για να τις προδώσουν για χάρη της παρέας.

Δίνουν σπάνια υποσχέσεις –γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις τηρήσουν. Οι άνθρωποι που υπόσχονται εύκολα πράγματα, τα οποία εξίσου εύκολα ξεχνάνε, είναι κατά κανόνα οι ψεύτικοι άνθρωποι.

Δεν θα τους ακούσεις ποτέ να κριτικάρουν ανθρώπους. Δεν νιώθουν την ανάγκη να δείξουν πόσο καλύτεροι είναι, γι’ αυτό, όταν μιλούν για άλλους ανθρώπους, είναι σχεδόν πάντα για να πουν κάτι θετικό.

Είναι ευγενικοί με όλους –και όχι μόνο με τους ανθρώπους από τους οποίους έχουν κάτι να κερδίσουν. Έχεις ακούσει αυτή την προαιώνια συμβουλή για τα πρώτα ραντεβού που λέει «αν είναι καλός μαζί σου, αλλά όχι και με τον σερβιτόρο, δεν τον θέλεις στη ζωή σου»; Λίγα πράγματα είναι πιο σωστά από αυτό.
in2life.gr