Τα έξι κορυφαία ψέματα που λένε οι άνδρες

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που καταφεύγουν στα ψέματα σε μια σχέση για να… καλυφθούν. Η πλειονότητά τους έχει διαστρεβλώσει, παραποιήσει, αποκρύψει μέρος ή ακόμα και όλη την αλήθεια ενός συμβάντος.

Πολλοί από αυτούς δεν θεωρούν το ψέμα ως κάτι κακό. Είναι θα λέγαμε πιο σωστά η εύκολη λύση, σε μικρά ατοπήματα, λανθάνουσες σκέψεις, εφηβικές ανοησίες …(Ναι! Μη μπερδεύεσαι! Οι άντρες είναι και μετά τα 30, όσο παιδιά ήταν και στα 15!). Τα ψέματα είναι για το άλλο φύλο, ο πιο εύκολος τρόπος για να γλιτώσει από τις γκρίνιες, τα παράπονά (ακόμα και αυτά που είναι δικαιολογήμενα). Παράπονα που όταν θέλει να περάσει στην αντεπίθεση, θα τα ονομάσει υστερίες. Να λοιπόν ποια είναι τα 6 από τα πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε οι άντρες

Ψέμα Νο 1: Σιχαίνομαι τα ψέματα και σου υπόσχομαι ότι θα σου λέω πάντα την αλήθεια

Αυτό είναι το πιο κορυφαίο Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Είναι πολύ πιθανό ότι ο σύντροφός σου όταν η σχέση σας θα έχει ισχυροποιηθεί, να σου εκστομίσει μία δήλωση, τύπου: “Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους άντρες και σου υπόσχομαι, πως θα είμαι πάντα ειλικρινής…”

Η άποψη του άντρα: Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άντρες έχουμε δώσει υπόσχεση απόλυτης ειλικρίνειας. Μην μας παρεξηγείτε. Τη στιγμή που το λέμε μπορεί και να το εννοούμε. Γιατί δεν φανταζόμαστε όλες τις μικροεπιπλοκές που μπορεί να ακολουθήσουν σε μια σχέση, γιατί δεν περνάει καν από το νου μας, πόσο σωτήρια θα αποδειχτούν κάποια μικροψέματα που είναι μάλλον δεδομένο ότι θα σας τα πούμε στην πορεία της σχέσης μας…

Ψέμα Νο 2: Όχι, δεν έχεις παχύνει / Δεν σε παχαίνει αυτό που φοράς!

Ετοιμάζεστε να βγείτε, φοράς το καινούριο σου φόρεμα και τρέχεις στο μπάνιο την ώρα που φτιάχνει τα μαλλιά του. Και σαν σκηνή πολυπαιγμένης ταινίας έρχεται η ερώτηση βόμβα: “Μήπως με παχαίνει αυτό που φοράω;”, για να έρθει το πρώτο μεγάλο ψέμα της βραδιάς: “Ότι και να βάλεις μωρό μου, είσαι μία κούκλα”.

Η άποψη του άντρα: Ότι και να απαντήσουμε θα μας το χρεώσετε σαν φάουλ. Αν πούμε: “Το φόρεμα είναι μια χαρά, απλά εσύ έχεις παχύνει λίγο”, θα έρθει μια σωρεία υπερβολών από μέρους σας, τύπου: “Γιατί δεν κοιτάς τα χάλια σου, δεν με θέλεις πια, η πρώην σου είχε καλύτερο σώμα; κ.ο.κ.”. Αν πάλι πούμε πως: “Το φόρεμα το συγκεκριμένο δεν σε κολακεύει”, μάλλον θα ξεκινήσει μια μετωπική σύγκρουση.

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια γυναίκα είναι να της θίξεις το γούστο της (κατά τη γνώμη της είναι αλάνθαστο), και να της κατακερματίσεις την επιλογή της να ξοδέψει 200 ευρώ σε ένα φόρεμα που νομίζει πως της πάει γιατί της το είπε η κολλητή, η πωλήτρια κ.ο.κ. Γι’ αυτό μερικές φορές είναι προτιμότερο να λέμε αυτό το μικρό ψεματάκι, που πραγματικά απλοποιεί τη ζωή μας.

Ψέμα Νο 3: Δεν μου αρέσει να πηγαίνω σε strip shows / Να βλέπω όλες αυτές τις μισόγυμνες χορεύτριες στα κλαμπ

Φανταζόμαστε ότι αυτό το ψέμα μπορείς να το αναγνωρίσεις από χιλιόμετρα, αφού οι άντρες είναι εξ ορισμού οπτικοί τύποι και πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, (που ακόμα και οι στατιστικολόγοι θα τις κατέτασσαν στα πλαίσια του στατιστικού λάθους), η πλειοψηφία των αντρών θαυμάζει, φαντασιώνεται, και αρέσκεται στο να βλέπει ένα καλοσχηματισμένο γυναικείο κορμί ημίγυμνο.

Η άποψη του άντρα: Οι πορνό ταινίες, τα strip shows, ένα πρόστυχο ντύσιμο μας γυρίζει στα πιο άγρια ζωώδη ένστικτά μας. Όσο και να αγαπάμε τη γυναίκα μας, δεν μπορούμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι σε ένα προκλητικό θέαμα. Οι περισσότερες βέβαια γυναίκες δεν το ανέχονται αυτό και προβαίνουν σε απαξιωτικά σχόλια μόλις δουν μια τέτοια γυναίκα ακόμα και στην τηλεόραση: “Φαντάζομαι δεν σου αρέσει αυτή η ξεδιάντροπη….”. Η μόνη σωστή απάντηση που μας σώζει και από κόπο και από χρόνο, είναι η εξής: “Όχι μωρό μου, σιγά το σώμα που έχει! Άσε που δεν αφήνει και τίποτα στη φαντασία”!

Ψέμα Νο 4: Θα το συζητήσουμε αργότερα

Αυτή η μικρή φράση σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι περισσότεροι άντρες δεν θα ήθελαν να το συζητήσουν ΠΟΤΕ. Ούτε τώρα, ούτε μετά, ούτε το βράδυ, ούτε το Σαββατοκύριακο.

Η άποψη του άντρα: Οι συζητήσεις για κάτι που κάναμε, το οποίο έχουμε ήδη παραδεχτεί ότι ήταν λάθος και για το οποίο έχουμε ήδη ζητήσει συγνώμη είναι χειρότερες και από το να πάμε επίσκεψη στη θεία Ευσταθία. Μας αγχώνουν, και κυρίως μας κάνουν να βαριόμαστε. Όσο και να μην σας αρέσει αυτό, βαριόμαστε αφόρητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά την απαράμιλλη ικανότητά σας να φέρνετε σε μία συζήτηση και άλλα θέματα και άλλα παράπονα, τα οποία είναι άσχετα με συγκεκριμένο θέμα. Και εκεί που είχαμε μόνο ένα ζήτημα, το πιο πιθανό είναι πως θα βρεθούμε υπόλογοι για άλλα πέντε.

Για εμάς, όταν σας λέμε “Έχεις δίκιο. Σου ζητάω συγνώμη” σημαίνει ότι το θέμα είναι λήξαν. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφύγουμε όλη αυτή τη διαδικασία είναι να σας πούμε: “Ναι, θα το συζητήσουμε αργότερα!”, ευχόμενοι να το ξεχάσετε και να μην χρειαστεί να το συζητήσουμε ποτέ. Γιατί εμείς προτιμούμε να τα βρούμε στο κρεβάτι!

Ψέμα Νο 5: Το κινητό είχε μείνει από μπαταρία / Το είχα στο αθόρυβο

Είναι μια δικαιολογία που είμαι 99% σίγουρη, πως την έχουν ακούσει από αντρικά χείλη, σχεδόν όλες οι γυναίκες. Προφανώς και μπορεί να συμβεί. Αν όμως ο καλός σου χρησιμοποιεί αυτή την δικαιολογία, ενώ εσύ περιμένεις να μιλήσετε μετά από μία δύσκολη μέρα για να κανονίσετε τι θα κάνετε το βράδυ, ή αν δεν δώσει σημάδια ζωής για περισσότερες από 24 ώρες, τότε δύο τινά υπάρχουν: Όντως συνέβησαν εξωφρενικές συμπτώσεις, που μπορεί να συμβούν μόνο μια φορά στη ζωή (και δεν υπάρχει συγχώρεση τη δεύτερη φορά) ή ο καλός σου δεν είναι και τόσο καλό παιδί. Ακολούθησε το ένστικτό σου, μην είσαι ευκολόπιστη, και χωρίς να πλάθεις εξωφρενικά σενάρια προσπάθησε να κολλήσεις όλα τα κομμάτια του παζλ.

Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει υποπέσει σε αντιφάσεις γιατί οι άντρες δεν έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν καλοφτιαγμένες ψεύτικες ιστορίες. Μπορεί ακόμα, προσπαθώντας να καλύψει ένα φίλο, ή κάτι που θα ήταν ανώδυνο αν σου το είχε παραδεχτεί εξ αρχής, να έχει τώρα μπλέξει σε έναν κυκεώνα ψεμάτων που θα τον έχουν εγκλωβίσει περισσότερο. Ακόμα και αν τον συγχωρέσεις, φρόντισε να καταστήσεις σαφές, ποιες είναι οι δικές σου κόκκινες γραμμές…

Η άποψη του άντρα: Υπάρχει περίπτωση όντως να μην ακούσουμε το τηλέφωνο, όντως να είναι στο αθόρυβο ή όντως να έχει αποφορτιστεί η μπαταρία μας. Αλλά είναι εξίσου πιθανό να είμαστε με φίλους, να περνάμε τόσο καλά που απλά να βαριόμαστε να μιλήσουμε, όχι γιατί δεν νοιαζόμαστε για το κορίτσι μας, αλλά γιατί τη δεδομένη στιγμή απλά δεν έχουμε διάθεση να αναλωθούμε σε ένα τηλέφωνο ακόμα και αν η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής, είναι η δική σας. Είναι επίσης πολύ πιθανό, στη συνέχεια να ξεχαστούμε τόσο πολύ, που ούτε να περάσει από το μυαλό μας ότι δεν έχουμε απαντήσει.

Αν προσθέσεις σε όλα αυτά, το αλκοόλ που μπορεί να έχουμε καταναλώσει, η αλήθεια μάλλον, είναι κάπου στη μέση. Είναι κάποιες στιγμές που δεν θέλουμε να μιλήσουμε, που μας αρέσει να είμαστε στο δικό μας κόσμο με τους φίλους μας, π.χ. σε ένα τρελό διήμερο με ξενύχτια, μεθύσια και τρέλες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το κορίτσι μας. Απλά είναι πολύ πιο ανώδυνο να πούμε αυτό το μικρό ψέμα από το να σας πούμε την ωμή αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το ότι βαριόμασταν να μιλήσουμε. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση πίσω από αυτό το ψέμα να υποκρύπτεται είτε κάτι πιο ανώδυνο (όπως το να καλύψουμε ένα φίλο ή οτιδήποτε άλλο) μέχρι κάτι πολύ σημαντικό και ασυγχώρητο, που θα μας στοίχιζε τη σχέση μαζί σας, όπως είναι η συνεύρεση με μια άλλη γυναίκα… (ακόμα και αν ήταν μόνο για ένα βράδυ!)

Ψέμα Νο 6: Είμαι πολύ κουρασμένος, θα βγω για ένα χαλαρό ποτό με τα παιδιά

Αυτό σημαίνει πως, μάλλον θα γυρίσει μετά τις 3, έχοντας πιει όλο το Βόσπορο… Είναι πολύ πιθανό ο καλός σου, να σου πει με την πιο γλυκιά και παιχνιδιάρικη φωνή του, την ώρα που κουρνιάζεις στην αγκαλιά του στον καναπέ, που μόλις αγοράσατε, το εξής: “Μωρό μου ο Τάκης δεν είναι πολύ καλά, είπαμε να βγούμε όλα τα παιδιά για ένα χαλαρό ποτάκι, έτσι για κανένα δίωρο”…. Ένα ποτάκι που μάλλον θα κρατήσει όλο το βράδυ, με εκείνον να επιστρέφει στο σπίτι τα χαράματα σε μαύρα χάλια…

Η άποψη του άντρα: Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να προσδιορίσουμε την εξέλιξη μιας βραδιάς. Προφανέστατα γνωρίζουμε εξ αρχής ότι μια χαλαρή έξοδος με τους φίλους μας, μπορεί όντως να σημαίνει την απαρχή μιας τρελής νύχτας, αλλά αυτό έχει να κάνει με τη φύση μας. Δεν είναι ότι θέλουμε να σας κοροϊδέψουμε, είναι ότι μας είναι πολύ δύσκολο να προγραμματίσουμε από πριν, και ακόμα πιο δύσκολο να πούμε στους κολλητούς μας όταν μας λένε να παραγγείλουμε άλλο ένα τελευταίο ποτό, πως: “Όχι παιδιά πρέπει να φύγω με περιμένει η Μαρία…”. Δικαιολογείστε αυτό το αθώο ψεματάκι μας, αφού ξέρετε πως αμέσως μετά θα έρθουμε στην αγκαλιά σας!

Όπως καταλαβαίνεις, τα ψέματα που λένε οι άντρες διαφέρουν ως προς το εύρος, την ποικιλία, αλλά και τη σημαντικότητά τους, πράγμα που καθιστά αδύνατη την χάραξη αυστηρών κανόνων. Υπάρχουν σαφώς ψέματα πιο αθώα, που ακόμα και αν υποπέσουν στην αντίληψή σου, θα τα συγχωρέσεις. Και άλλα ψέματα που μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη σου, με τρόπο που να μην υπάρχει επιστροφή… Αυτό όμως που είναι το πλέον σημαντικό, είναι να εξηγήσεις στο σύντροφό σου, πως τα παιχνίδια του μυαλού, που περιλαμβάνουν ψέματα, παραποιήσεις της αλήθειας και μυθεύματα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος και ο πιο γρήγορος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει, αν θέλει να σε χάσει…

Πηγή: Shape.gr