Ιδρώνεις αρκετά; Αυτές οι συμβουλές σε αφορούν

  • Σάββατο, 2 Ιούνιος 2018 18:22
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Οι βόλτες στον ήλιο είναι υπέροχες, αλλά ξέρεις το δράμα του να ιδρώνεις, να νιώθεις πως κολλάς και μυρίζεις, και να βλέπεις λεκέδες ιδρώτα στα μπλουζάκια σου. Προκειμένου, λοιπόν, να ξεφορτωθούμε αυτόν τον βραχνά που λέγεται ιδρώτας, σου βρήκαμε τις καλύτερες συμβουλές που υπόσχονται θαύματα.

 

1. Χρησιμοποίησε σωστά το αποσμητικό
Μην απλώνεις άτσαλα το προϊόν στη μασχάλη σου. Ξόδεψε λίγα επιπλέον δευτερόλεπτα προκειμένου να τοποθετήσεις μια ομοιόμορφη στρώση αποσμητικού στην περιοχή για πιο ολοκληρωμένη προστασία.

2. Βάλε αποσμητικό τη νύχτα
Αντί να το εφαρμόζεις το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι, δοκίμασε να βάλεις αποσμητικό τη νύχτα πριν κοιμηθείς. Το βράδυ, η θερμοκρασία του σώματός σου είναι πιο χαμηλή και συνεπώς ιδρώνεις λιγότερο. Καθώς, λοιπόν, ξεκουράζεσαι, οι ιδρωτοποιοί αδένες σου είναι πιο δεκτικοί στα δραστικά συστατικά των αποσμητικών, βοηθώντας τα να διεισδύσουν πιο αποτελεσματικά.

3. Μην βάζεις αποσμητικό μετά το μπάνιο
Όταν η επιδερμίδα σου είναι υγρή, οι χημικές ουσίες που στην πραγματικότητα εμποδίζουν τον ιδρώτα, εμποδίζονται από το να διεισδύσουν στους πόρους, γεγονός που σημαίνει ότι το αποσμητικό θα λειτουργήσει μόνο στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματός σου. Καλύτερα να στεγνώσεις πρώτα και να το εφαρμόσεις μετά.

4. Μην παίρνεις για πολύ καιρό την ίδια μάρκα
Αν χρησιμοποιείς για πολύ καιρό το ίδιο αποσμητικό και νιώθεις ότι δεν κάνει δουλειά, μπορεί οι μασχάλες σου να έχουν πάθει ανοσία και να μην είναι απλά η εντύπωσή σου. Φρόντιζε να αλλάζεις μάρκα ανά εξάμηνο.

5. Βάλε αποσμητικό παντού
Δυστυχώς ο ιδρώτας δεν κάνει διακρίσεις για το πού θα εμφανιστεί. Έτσι και τα αποσμητικά έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε περιοχή θες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα πόδια, αλλά και κάτω από το στήθος ή ανάμεσα στους μηρούς.

6. Δε θα ιδρώνεις πια στο πρόσωπο
Δοκίμασε να βάλεις αποσμητικό στη γραμμή ανάμεσα στα μαλλιά και το πρόσωπό σου προκειμένου να συγκρατήσεις τον ιδρώτα από το να πέσει στα μάτια σου. Αυτό το τρικ είναι ιδανικό για αθλητές, ηθοποιούς, τραγουδιστές ή ανθρώπους που υποφέρουν από σταγόνες ιδρώτα στο πρόσωπό τους. Βεβαιώσου μόνο ότι δεν έχεις λευκά σημάδια.

 

Πηγή: ladylike