Πρέπει να δίνεις στο σκύλο σου λαχανικά και φρούτα;

  • Παρασκευή, 1 Ιούνιος 2018 18:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κατοικίδιο

«Ως ένας ολιστικός κτηνίατρος, συμβουλεύω τους ιδιοκτήτες σκύλων να ταΐζουν τα κατοικίδια τους αποκλειστικά και μόνο με φρέσκα, οργανικά τρόφιμα ενώ άλλοι γιατροί πιστεύουν ότι είναι λάθος τα ζώα μας να τρώνε από το φαγητό μας. Εγώ ενθαρρύνω τους πελάτες μου να δίνουν φρούτα και λαχανικά στα σκυλάκια τους, ιδιαίτερα σε αυτά που χρειάζεται να χάσουν βάρος, αφού με την κατανάλωσή τους προσλαμβάνουν ελάχιστες θερμίδες.

Παρά το «ελεύθερο» της κατανάλωσης λαχανικών και φρούτων, υπάρχουν και μερικά είδη από αυτά που απαγορεύεται να καταναλωθούν από τα κατοικίδια και θα αναφερθούν παρακάτω.

 

Λαχανικά που μπορούν να δοθούν στα σκυλάκια

Καρότα: Τα περισσότερα σκυλιά τρελαίνονται για τα καρότα, είτε ολόκληρα είτε κομμένα σε κομμάτια γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ αφού περιέχουν μια ουσία γνωστή ως φαλκαρινόλη που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που λατρεύω και αυτό γιατί το λατρεύουν και τα σκυλιά ενώ παράλληλα, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για αυτά. Κυρίως για τα σκυλιά που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και για αυτά που πρέπει να αυξήσουν τα ένζυμα που προλαβαίνουν την εμφάνιση ασθενειών όπως αυτή του καρκίνου.

Σκουροπράσινα λαχανικά: Καλύτερα όχι ωμά αλλά βραστά ή σωτέ, τα λαχανικά με σκουροπράσινο χρώμα είναι ιδανικά για να αναμειχθούν με την τροφή των σκύλων σας. Όντας πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τα λαχανικά αυτά προστατεύουν τόσο την καταστροφή των κυττάρων όσο και την αρθρίτιδα.

 

Λαχανικά που ΔΕΝ πρέπει να δίνονται στα σκυλιά

Ενώ τα περισσότερα κατοικίδια ζώα μπορούν να τρώνε σχεδόν οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό, υπάρχουν ορισμένα από αυτά που πρέπει να αποφεύγονται λόγω πιθανής τοξικότητας. Τα μικρά σκυλιά, όπως και οι γάτες, μπορεί να είναι ευαίσθητα απέναντι σε τροφές όπως το κρεμμύδι ή το σκόρδο. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να προκαλέσουν ερυθροκυτταρική βλάβη που συμβάλλει στην αναιμία και επιπλέον, τροφές όπως τα σταφύλια ή οι σταφίδες συντελούν στην νεφρική ανεπάρκεια. Συνεπώς, καλό θα ήταν να αποφεύγονται.»

 

Πηγή: queen

Αφηστε καποιο σχολιο