Νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας εξελέγη παμψηφεί ο Μύρων Κτιστάκης

  • Πέμπτη, 31 Μάιος 2018 18:51
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Την οικειοθελή παραίτηση του μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιου από τη διαποίμανση της Επαρχίας του, ύστερα από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, έκανε δεκτή χθες η Αγία και Ιερά Σύνοδος στην τακτική συνεδρίασή της.

Μάλιστα, τον εξέλεξε παμψηφεί μητροπολίτη Γάνου και Χώρας, ενώ σε ό,τι αφορά τη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας και την κενωθείσα θέση, εξελέγη, επίσης παμψηφεί, ο αρχιμανδρίτης Μύρων Κτιστάκης, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το romfaia.gr o  νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδρίας Μύρων, είναι Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ενώ φοιτά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 2012.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Μητροπολίτης πρ. Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος, εξελέγη με το τίτλο της Ι.Μ. Γάνου και Χώρας.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας, το πιθανότερο είναι να γίνει στις 11 Ιουλίου 2018.

Να αναφερθεί ότι blog το οποίο προσπαθεί να ειδικευθεί στα εκκλησιαστικά παραπλανώντας τους αναγνώστες, προ ημερών έγραφε με βαρύγδουπους τίτλους ότι Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας θα εκλεγεί ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης.

Βιογραφικό Σημείωμα

Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος (Κτιστάκη)

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων (Κτιστάκης), γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1969.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του στο Ηράκλειο, έλαβε το πτυχίο από το Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1993 και πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Το 1996 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1997.

Το 2001 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2012 έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Είναι τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας. Διετέλεσε Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου και εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στη Συνοδική Επιτροπή επί του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Υπηρέτησε ως εφημέριος διαφόρων Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Μετοχίου Ζωοδόχου Πηγής «Ελεούσης» της Ιεράς Μονής Αγκαράθου.

Από το έτος 2015 κατείχε τη θέση του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Μετέσχε σε διάφορα διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες περιστάσεις και εκδηλώσεις.

Αφηστε καποιο σχολιο