Φρύδια, καλοσχηματισμένα, πυκνά και στο σωστό μέγεθος - Συμβουλές από τη Μαρία Μαρκογιαννάκη

Καλοσχηματισμένα, πυκνά και το σωστό μέγεθος, είναι τα φρύδια που ονειρεύονται όλες οι γυναίκες το κακό είναι ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει ν ακολουθήσετε για τα πετύχετε, το καλό είναι ότι οι περισσότερες μπορούν!

Tης Μαρίας Μαρκογιαννάκη*

Το σωστό σχήμα στο φρύδι είναι αυτό που ακολουθεί την φυσική πορεία του κοκάλου πάνω από την κόγχη του ματιού. Πάρτε ένα τσιμπιδάκι και πάμε να δημιουργήσουμε παρέα:

Κρατήστε ένα αντικείμενο στο σχήμα ενός μολυβιού ή ένα λεπτό πινέλο μακιγιάζ κάθετα μπροστά από το πρόσωπο σας. Ευθυγραμμίστε το έτσι ώστε να αγγίζει την εξωτερική άκρη της μύτης και το εσωτερικό του ματιού. Αν η απόσταση ανάμεσα από τα μάτια είναι κανονική, το φρύδι θα πρέπει να ξεκινάει ακριβώς στην εξωτερική πλευρά του μολυβιού.
Δώστε μια διαγώνια κλίση στο αντικείμενο σας , έτσι ώστε να αγγίζει την εξωτερική άκρη της μύτης και να ακουμπάει την εξωτερική γωνία του ματιού. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε που πρέπει να τελειώνει το φρύδι.
Τέλος, κρατήστε το μολύβι πάλι διαγώνια στο πρόσωπό σας έτσι ώστε να εφάπτεται με την νοητή γραμμή που σχηματίζει η άκρη του πτερυγίου της μύτης και η ίριδα του ματιού . Επεκτείνοντας αυτή την γραμμή, συναντάτε το καταλληλότερο σημείο του τόξου του φρυδιού, που θα τονίσετε προς τα επάνω .

Αφού έχετε καθορίσει το ιδανικό σχήμα των φρυδιών, αφαιρέστε με το τσιμπιδάκι τις περιττές τρίχες. Αν χρειαστεί μπορείτε να κόψετε μ ένα ψαλιδάκι αισθητικής τις τρίχες που εξέχουν από το σχήμα που έχετε δώσει.

Αφού τελειώσετε, με το καθάρισμα και τον σχηματισμό, μπορείτε να καλύψετε τυχόν κενά με ένα μολύβι φρυδιών.

Απογειώστε τα καλοσχηματισμένα φρύδια σας μ’ ένα μακιγιάζ που θα τα αναδείξει!

*Η Μαρία Μαρκογιαννάκη είναι Makeup Artist (mariamarkogiannaki.gr) Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6976 234 766